Життя та Стиль
Суспільство
Безпечне застілля: як не отруїтися під час новорічних свят
Новорічна ніч уже зовсім скоро, а це значить, що настав час складати святкове меню. Але перед цим варто дізнатися, які продукти купувати завчасно небажано, щоб не нашкодити власному здоров’ю.
Наближаються зимові свята, пов’язані з неймовірною кількістю застіль, під час яких важливо не отруїтися харчовими продуктами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Заготовлюючи продукти до свят або зберігаючи готові страви, варто пам’ятати, якщо вони перебуватимуть у неналежних умовах, існує велика вірогідність враження всілякими патогенними мікроорганізмами, які призводять до отруєнь.
Які харчові продукти мають найбільший ризик інфікування патогенами:
- Непастеризоване молоко
- Сирі яйця
- М’які сири з непастеризованого молока
- Сире м’ясо, риба, морепродукти
- Домашня консервація
- Кондитерські вироби з кремом
Запобігти отруєнню вдома допоможуть:
- Чисті руки та кухонні поверхні
- Окремі дошки та ножі для м’яса, риби, фруктів або овочів і готових продуктів
- Гарне термічне оброблення сирих продуктів перед вживанням
- Актуальні терміни придатності. У випадках, коли з ними все нормально, а вигляд та запах продукту насторожує, краще відмовитися від нього
- Вчасне прибирання їжі зі столу у холодильник після святкування
Як не отруїтися готовими стравами з кулінарії або ресторану
- Купуйте страви лише у перевірених заздалегідь місцях
- Обирайте святкові блюда лише в ресторанах та кафе де їх готують на замовлення постійно
- Не соромтесь просити замінити страву, якщо її якість викликає сумніви






