НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2025 1563

Рецепт пирога "Жульєн" із куркою та грибами

Якщо ви хочете порадувати своїх гостей або близьких чимось незвичайним, обов’язково приготуйте пиріг «Жульєн».

73b561f517c0dcdf513ae0d2b9c61c33_08.12.25_1

Випічка з ароматними грибами, з ніжним курячим м’ясом, вершковим соусом, з сирною, золотистою скоринкою виходить смачною навіть у охолодженому вигляді, і чудово підійде як для вечері, так і для святкового столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • сіль — щіпка.

Для начинки:

  • курячі стегна (без кісток) — 250 г;
  • печериці свіжі — 350 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія.

Для заливки:

  • сир твердий — 100 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • вершки 10% — 200 г;
  • сіль.

Приготування:

  1. У миску просійте борошно, додайте яйця, м’яке вершкове масло, сіль і замісіть еластичне і пружне тісто, скачайте його в кулю і відправте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Цибулю очистьте і наріжте на дрібні кубики.
  3. Печериці помийте і наріжте на тонкі скибочки.
  4. Сир натріть на велику тертку.
  5. Курячі стегна промийте, обсушіть паперовим рушником і обсмажте на олії з двох боків до золотистого кольору, поперчіть, посоліть і наріжте на середні кубики.
  6. У сковорідці на середньому вогні розігрійте олію, викладіть цибулю й обсмажте до м’якості, додайте гриби, посоліть і обсмажте до злегка золотистого кольору.
  7. У мисці з’єднайте яйця, вершки, 1/3 частину твердого сиру, сіль і збийте віничком.
  8. Охолоджене тісто рівномірно розподіліть по формі, формуючи бортики. Викладіть м’ясо рівним шаром, потім гриби, залийте заливкою і посипте твердим сиром, що залишився.
  9. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 30-40 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і витягніть із форми.

Поради:

  • Вершки можна замінити сметаною.
  • Вершки використовуйте будь-якої жирності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт пирога "Жульєн" із куркою та грибами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2025 1563
Еще материалы раздела «Суспільство»