Життя та Стиль
Суспільство
Пиріг із листкового тіста з куркою, грибами та сиром: рецепт ароматної святкової страви
Тепло, домашній затишок і незабутній аромат — усе це в одному пирозі, який може стати вашим фаворитом цього сезону.
На сторінці KathyCooks розповіли про рецепт, який перетворює будь-який вечір на теплий, домашній та ароматний: пиріг із листкового тіста з куркою, грибами та сиром. Він настільки смачний, що до столу всі збираються швидше, ніж ви встигаєте їх покликати. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Листкове тісто - 400 г
Куряче філе - 1 шт.
Гриби - 250 г
Цибуля - 1 шт.
Вершки - 120 мл
Шпинат - 2 жмені
Чедер - 70–100 г
Сир (моцарела чи чедер — будь-який тягучий) - 50–70 г
Сушений часник - ½ ч. л
Сушений кріп - ½ ч. л
Приправа для курки - ½ 1 ч. л
Сіль
Яйце - 1 шт.
Кунжут
Приготування
- Цибулю дрібно наріжте та обсмажте до золотистого кольору.
- Додайте гриби та обсмажте ще кілька хвилин.
- Далі висипте нарізане куряче філе та смажте до золотистості.
- Після цього додайте сушений часник, сіль, приправу для курки та кріп.
- Влийте вершки, додайте шпинат і тертий чедер, перемішайте та трохи протушкуйте.
- Розкатайте тісто, зробіть надрізи з боків і викладіть начинку в центр.
- Зверху додайте ще трохи сиру для гарної тягучої скоринки.
- Сформуйте акуратну плетінку, змастіть яйцем з вершками та посипаємо кунжутом.
- Випікайте за 180–190°C близько 30 хв.
Готовий пиріг виходить рум’яним, ароматним і таким, що його хочеться одразу розрізати, як тільки втягли з духовки.
Цей святковий пиріг — ідеальний варіант для сімейної вечері чи зустрічі з друзями. Він поєднує у собі тепло домашнього приготування, насичений смак курки з грибами та тягучий сир, а ще — неймовірний
Оценка материала:
Пиріг із листкового тіста з куркою, грибами та сиром: рецепт ароматної святкової страви09.12.2025






