Життя та Стиль
Суспільство
Курка з апельсинами: рецепт зимової страви зі святковим ароматом
Є страви, які автоматично створюють настрій.
Достатньо відкрити духовку — і кухня наповнюється ароматом цитрусів, теплом прянощів і чимось дуже домашнім. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Саме така — курка з апельсинами, яку пропонує приготувати фудблогерка Радостіна Ксенія. Це проста, але напрочуд ефектна страва, яка однаково підходить як для буднього вечора, так і для святкового столу.
Апельсини у кулінарії — це не просто про солодкість і аромат. Завдяки природній кислотності та ефірним оліям вони ідеально балансують жирність курки, роблять м’ясо ніжним, а шкірку — золотавою та карамелізованою.
Інгредієнти
Курячі стегна - 2 кг
Приправа до курячого шашлику - 1 ст. л
Сіль - 0,5 ч. л
Чорний перець
Соєвий соус - 2 ст. л
Сметана чи майонез - 3 ст. л
Сік мандарину - 1 ст. л
Сік лимона - 1 ст. л
Апельсини - 4 шт
Сушений розмарин
Приготування
- Курячі стегна змішайте з сіллю, перцем, приправою до шашлику, соєвим соусом, сметаною та соками мандарину та лимона.
- Залиште хоча б на годину, а краще — на ніч.
- На деко викладіть апельсини, нарізані тонкими кружальцями.
- Посипте розмарином.
- Викладіть поверх апельсинів стегна та відправте у духовку на 40–45 хв за 180°C.
У результаті матимете соковиту курку з хрусткою шкіркою та ніжною цитрусовою ноткою.
Подавання
- На великій тарілці з карамелізованими кружальцями апельсинів
- Із зеленню або тим самим розмарином
- Зі смаженою картоплею, булгуром або легким салатом
Поєднання м’яса та цитрусів — один із головних кулінарних трендів зими 2025. Шефи світу активно використовують мандарини, грейпфрути та апельсини у соусах, маринадах і гарячих стравах.
Цей рецепт — прекрасна нагода відчути, як легко додати трішки "ресторанного шику" у домашню






