Життя та Стиль
Суспільство
Як запекти курку в духовці, щоб вона вийшла соковитою і з красивою скоринкою
Курка, запечена в духовці — це просто, гарно, смачно і без зайвого клопоту.
Для цього потрібно підготувати курку, змастити її спеціями, залишити промаринуватися, а потім запекти в духовці. М'ясо виходить соковитим із золотистою скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Курка - 1,5–1,7 кг
соєвий соус - 100 мл
мед - 1 ст. л.
Часник - 4 зубчики
масло вершкове - 30 г
каррі - 0,5 ч. л.
імбир мелений - 0,5 ч. л.
паприка мелена - 0,5 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Курку промийте під проточною водою та обсушіть паперовим рушником.
- Часник очистьте і видавіть через прес.
- Для маринаду в соєвий соус викладіть часник, мед, м'яке вершкове масло, карі, імбир, паприку, перець чорний мелений, сіль і добре перемішайте. Змастіть курку і залиште на одну годину.
- Форму для запікання або деко змастіть олією, викладіть курку грудкою догори і накрийте фольгою.
- Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 230 градусів 35 хвилин, потім фольгу приберіть і готуйте ще 30–40 хвилин до золотистої скоринки. Вийміть курку з духовки і залиште на 10–15 хвилин.
Поради:
- Курку обов'язково використовуйте свіжу, не заморожену.
- Курку бажано замаринувати на ніч.
Оценка материала:
Як запекти курку в духовці, щоб вона вийшла соковитою і з красивою скоринкою21.12.2025






