Життя та Стиль
Суспільство
Домашній різдвяний кекс: рецепт, за яким хочеться випікати щороку
Кекс вийде дуже ароматним і гарно смакуватиме до чаювання за святковим столом.
Без сумніву, різдвяний кекс — справжня класика святкової випічки. У ньому поєднуються цитрусова цедра, прянощі, цукати й горіхи. Тому кекс виходить насиченим та дуже ароматним. Це ідеальний варіант до різдвяної кави, чаю чи як домашній подарунок, загорнутий у пергамент і присипаний цукровою пудрою. Про це повідомляють Контракти.UA.
ТСН.ua підготував рецепт різдвяного кексу від кондитерки Юліани Віліч.
Інгредієнти
- 210 г борошна
- 70 г мигдального борошна
- 8 г розпушувача
- 210 г масла
- 200 г цукру
- 4 яйця
- цедра одного лимона
- цедра одного апельсина
- 3 г кориці
- 3 г меленого імбиру
- 3 г мускатного горіха
- 100 г апельсинових цукатів
- 100 г в’яленої чорниці
- 100 г в’яленої журавлини або вишні
- 100 г подрібненого фундука
Приготування
- Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Маса має стати світлішою і збільшитися в об’ємі. Додаємо цедру, перемішуємо.
- Поєднуємо борошно, розпушувач, корицю, мускатний горіх та імбир і мигдалеве борошно.
- Після цього поступово з’єднуємо сухі інгредієнти зі збитим маслом. Додаємо цукати, сухофрукти та горіхи. Вимішуємо лопаткою, щоб сухофрукти добре розподілились по тісту.
- Викладаємо масу до форми для кексу. Випікаємо в духовці, розігрітій до 165 градусів, близько 60 хвилин.
- Коли кекс охолоне, можна щедро посипати його цукровою пудрою. Випічку можна загорнути в пергамент Вона може зберігатися до двох тижнів.
Нагадаємо, ми ділилися рецептом різдвяного англійського кексу, який підкорює з першого шматка. Його печуть заздалегідь, щоб до Різдва він настоявся і набув свого особливого смаку та аромату.






