НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2012 1132

МЗС України виступив протии спроб реабілітації Сталіна в Росії

У Міністерстві закордонних справ України засуджують спроби показати сталінський режим у позитивному світлі в Росії.

«Сталінський режим знищив свій народ значнішою мірою, ніж це зробили німці за чотири роки. Тому давайте будемо чесними, адже коли в Росії сьогодні називають Сталіна ефективним менеджером, для нас це так само неприйнятно, як і ті висловлювання, згідно з якими Гітлер - визволитель», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин під час відеомосту Київ-Москва «Героїзація нацизму. Чи можна залишитися осторонь?» у Києві.

Дипломат відзначив важливість того, щоб російське суспільство чуло правду про те, що і в 1917 році прийшла до влади «така сама банда, по суті, яка різала й убивала своїх».

«Ось коли ми дочекаємося від російської влади не розмов про те, що Росія і без України цю війну б виграла... Ми знаємо, що це наша спільна перемога, і без нас ви б не виграли», – наголосив Волошин, звертаючись до російської сторони.

Нинішній президент Росії Володимир Путін, коли обіймав посаду прем’єра країни, назвав Сталіна «ефективним менеджером», відзначає «Радіо Свобода».

Оценка материала:

5.00 / 2
МЗС України виступив протии спроб реабілітації Сталіна в Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
10.12.2012 1132
Еще материалы раздела «Україна»