<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачне печиво з какао  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала період  Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозки  В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°  Заморозки триватимуть: прогноз погоди на вівторок, 14 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.12.2012 1798

В Верховній Раді ліквідують «курілки»

Місця для паління у Верховній Раді закриють, а народні депутати, які куритимуть у приміщенні парламенту, будуть оштрафовані. Депутати будуть палити на вулиці.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко на прес-конференції, коментуючи набуття чинності законом про заборону паління в приміщеннях закладів ресторанного господарства, органів держвлади й держустанов, а також на зупинках.

«Закон зобов’язані виконувати всі. І для народних депутатів немає жодних винятків у частині дотримання норм закону. Саме тому закон, який вимагає обмеження й у принципі ліквідації таких приміщень (для паління), буде виконаний», - сказав він.

Мірошниченко пояснив, що в приміщеннях і будинках може бути виділено до 10% площі під місця для паління, але це не стосується державних органів.

«Тобто, у Верховній Раді ці курилки повинні бути закриті. Ось така позитивна новина для народних депутатів», - зазначив Мірошниченко.

За його словами, якщо в парламенті залишаться місця для паління, то «штраф буде стягнений із Верховної Ради і плюс із народних депутатів, які палитимуть».

«Народні депутати повинні згадати, що вони є громадянами, й на них поширюються норми всіх, без винятку, законів. На них можна складати адмінпротокл, вони несуть таку ж відповідальність», - нагадав Мырошниченко.

Отож, за його словами, палити депутати тепер повинні будуть виходити на вулицю, зазначає Українська правда.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Верховній Раді ліквідують «курілки» 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
17.12.2012 1798
Еще материалы раздела «Суспільство»