<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкоголь  Коли до України прийде потепління: синоптикиня назвала дату  Секретар РНБО назвав кількість окупантів, які наступають на Харківщину: чи є загроза для Харкова  Нарешті: F-16 з Данії будуть у розпорядженні України протягом місяця  Закон про мобілізацію: кому з чоловіків і за яких умов можна буде виїхати за кордон – що зміниться від 18 травня  Частину України накриють дощі з грозами: синоптик дала прогноз на 15 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.12.2012 16:33 1723

Євробачення-2013 проігнорують вже 10 країн

Боснія і Герцеговина, Чехія, Люксембург, Ліхтенштейн, Греція, Кіпр і Словаччина відмовилися брати участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2013» через фінансові проблеми.

Раніше стало відомо, що Польща і Португалія теж пропустять конкурс. Туреччина не буде брати участі у конкурсі через незгоду з правилами голосування.

Про це повідомляє REGNUM.

Вхідний внесок для кожної країни-учасниці становить наразі близько 100 тис. фунтів. Крім того, у разі перемоги у Євробаченні країні доведеться витрачати достатньо великі кошти із бюджету на проведення конкурсу у 2014 році. Тому у часи економічних труднощів деякі держави вирішили зекономити на участі у найбільшому пісенному конкурсі Європи.

Однак, Греція і Кіпр ще можуть передумати. Про це йдеться у блозі Eurovision Guy.

Туреччина назвала причиною відмови від участі у конкурсі зменшення впливу телеглядачів у комбінованому голосуванні з членами журі, а також несправедливість прямого попадання у фінал Німеччини, Франції, Великобританії, Іспанії та Італії - у якості так званих привілейованих партнерів Європейського мовного союзу.

Цього року фінал Євробачення-2013 відбудеться у Мальме (Швеція). Наразі свою участь у пісенному конкурсі підтвердили 39 країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Євробачення-2013 проігнорують вже 10 країн 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.12.2012 16:33 1723
Еще материалы раздела «Суспільство»