НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
20.12.2012 14592

Політолог передбачає можливий кінець «Батьківщини»

За словами політолога Володимира Фесенка, ситуація, яка виникла з питанням щодо фінансування «Батьківщини», може підштовхнути партію до реорганізації та переоформлення її у якості нової партії.

Фесенко зазначив, що ця нова партія може зустріти окремий супротив з боку Мінюсту при реєстрації.

Політолог зазначив, що питання реорганізацію «Батьківщини» вже піднімалося.

«Були виявлені зачіпки, пов’язані з фінансуванням, з надходженням грошей з офшорів, а якщо з’явилися зачіпки то одразу знайшлися і гарячі голови у владі, які вирішили це використати для того щоб ще більше послабити опозицію і нанести удар по найбільш рейтинговій опозиційній партії», - зазначив він.

На думку політолога, спроба ліквідації «Батьківщини» викличе суттєві політичні проблеми: незадоволення всередині країни та зайві підстави для критики української влади закордоном.

Окрім того, на думку Фесенка, було б щонайменше не дуже справедливо ліквідовувати партію, яка посіла друге місце на парламентських виборах. Тому він вважає, що карати, якщо є провина, слід окремих винних осіб.

Водночас політолог зазначив, що перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін керується суто юридичною логікою, а не політичними процесами.

«Він бачить свої прокурорські завдання – знайшов порушення, і повинен довести справу до кінця. А над політичними обставинами повинні думати, я гадаю, вже в Адміністрації Президента і в інших інстанціях, де приймаються полтині рішення», - вважає він, передає УНН.

Оценка материала:

3.25 / 4
Політолог передбачає можливий кінець «Батьківщини» 3.25 5 4
Політика / Україна
20.12.2012 14592
Еще материалы раздела «Україна»