<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
25.12.2012 2791

Янукович має підтримку в 25,8%, Яценюк та Клічко – по 16%

Більш як чверть жителів України готові підтримати Віктора Януковича на президентських виборах, якби вони відбулися в найближчі вихідні. Він користується підтримкою 25,8% населення.

Згідно з опитуванням, проведеним Центром соціальних досліджень «Софія» в першій половині грудня, серед респондентів, які мають намір прийти на вибори, за нинішнього главу держави Януковича готові віддати свій голос 25,8% українців, за Яценюка - 16,1%, за Кличка - 16%.

Лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока хотіли б підтримати на президентських виборах 7,8% респондентів, лідера Компартії України Петра Симоненка - 6,5%, народного депутата України (фракція «Батьківщина») Анатолія Гриценка - 2,6%, передає дані опросу «Інтерфакс-Україна».

За лідера партії «Україна - Вперед!», яка відтепер обіймає посаду міністра соціальної політики, Наталію Королевську виявили бажання проголосувати 1,3% опитаних, за екс-голову Верховної Ради Володимира Литвина - 0,8% , за лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука - 0,5%.

Проголосували б проти всіх кандидатів 5,2% опитаних, не визначилися з відповіддю 17,4%.

Щодо участі в голосуванні на президентських виборах в найближчі вихідні наміри українців розподілилися таким чином: обов'язково (напевно) брав би участь у голосуванні - 48,4%, скоріше брав би участь - 26,8%, швидше не голосував би - 6,1% , не брав би участі в голосуванні -13,5%. Вагалися з відповіддю 5,2%.

Центр соціальних досліджень «Софія» провів опитування населення України з 6 по 17 грудня в усіх адміністративно-територіальних одиницях України. Всього опитано 5004 респондента у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними характеристиками (стать, вік, тип населеного пункту та регіон проживання). Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 1,5%.

Оценка материала:

4.20 / 5
Янукович має підтримку в 25,8%, Яценюк та Клічко – по 16% 4.20 5 5
Політика / Україна
25.12.2012 2791
Еще материалы раздела «Україна»