<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2012 1392

Британців непокоїть «Свобода»

Ідеологія партії «Свобода» в Україні дає підстави для занепокоєння. Така думка висловлюється у статті «Націоналістична партія України викликає занепокоєння», опублікованій у британському виданні Financial Times.

«Невелика, але галаслива партія розпочала свою роботу в новому законодавчому органі з драматичного видовища розпилювання залізного паркану, який оточує парламент, і подальшої бійки з пропрезидентськими депутатами упродовж двох днів. Поки що це не є її силою, а швидше партійною ідеологією, яка викликає занепокоєння», - йдеться у статті, яку цитує Укрінформ.

Як зазначає автор, навіть в українському парламенті, в якому бійки і нецензурні вислови вже є звичним явищем, націоналістична партія Свобода» виділяється.
Видання нагадує, що «Свобода», яка свого часу підписала протокол про співпрацю з французьким Національним фронтом, була піддана критиці в самій Україні і за кордоном за расистські і гомофобські погляди.

Як зазначається, «Свобода» здійснила неочікуваний прорив на останніх парламентських виборах в Україні, здобувши понад 10% голосів виборців. Націоналістичні настрої більш притаманні для Західної України, тому спостерігачі були здивовані, що «Свобода» зібрала майже 20 відсотків підтримки у російськомовній столиці України Києві, визнає Financial Times.

Автор статті наводить думку німецького політолога Андреаса Умланда, який підкреслює, що більшість прихильників цієї політичної сили не є расистами. «Вони вважають себе патріотами. Але поки керівництво партії намагається стати поміркованішим, воно має расистські і ксенофобські погляди», - підсумував Умланд.

 

Оценка материала:

3.67 / 3
Британців непокоїть «Свобода» 3.67 5 3
Політика / Україна
27.12.2012 1392
Еще материалы раздела «Україна»