<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2013 3583

Новою справою Тимошенко «Сім’я» давить на донецькі клани - Небоженко

«Сім’я» використовує справу про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, організатором якого у ГПУ називають екс-прем’єра Юлію Тимошенко, для тиску на потужні донецькі промислово-фінансові групи.

Таку думку висловив керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

«Зараз триває формування потужного фінансово-промислового і медіа-угруповання - так звана «Сім’я». І її головне завдання - дискредитувати старі донецькі крупні фінансово-промислові групи», - зазначив Небоженко.

Експерт пояснює, що «є логіка боротьби між олігархічною групою під назвою «Сім’я» і всіма рештою».

«Сім’я прийняла дуже потужне і мудре рішення - втягнути Тимошенко і заставити людей, які правили 20 років у Донецьку половиною української промисловості, заставити виправдовуватися, що вони не мали відношення до вбивства Щербаня», - зазначив він.

«У випадку широкого суспільного резонансу у справу Тимошенко будуть втягнуті багато відомих донецьких політиків і бізнесменів, яким дісталася власність Щербаня», - зауважив експерт. «І тут виявиться, що Янукович ні при чому, а імена багатьох людей виникають на судовому процесі», - додав він.

Небоженко вважає, що якби влада хотіла ув’язнити Тимошенко довічно, то зробили б це одразу, а не розпочинала б «газову» справу і так далі. «Якщо вони вже хотіли посадити Тимошенко довічно, то треба було цей козир витягати (одразу – Ред.). Тоді Захід міг би розвести руками - політик-вбивця. Але тепер Захід, який вже вважає українські суди дискредитованими, не повірить у наступний суд», - вважає експерт.

На його думку, «поки Тимошенко не виїде за кордон, вони не зупиняться на висуненні судових претензій до неї».

«Дадуть їй пожиттєве. Потім відкриють нову кримінальну справу. А потім домовляться із Заходом і у зв’язку із її важким станом відправлять на лікування на Захід», - не виключає Небоженко.

«Так робили у радянські часи. Так виганяли дисидентів: садили у в’язницю на 15 років, а потім після домовленості із Заходом садили на літак і відправляли за кордон», - нагадав він, повідомляє «Тиждень».

Оценка материала:

5.00 / 3
Новою справою Тимошенко «Сім’я» давить на донецькі клани - Небоженко 5.00 5 3
Політика / Україна
21.01.2013 3583
Еще материалы раздела «Україна»