<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Україна
04.02.2013 5865

Шведський міністр розповів, чого потрібно боятися Януковичу

Глава МЗС Швеції Карл Більдт вважає, що президент України Віктор Янукович рухається вниз, а не на Схід або Захід.

«Багато людей кажуть, він (Янукович – ред..) коливається між рухом на Схід та на Захід. Але зараз я бачу, що він рухається вниз. Тому що він зіпсував відносини як з Росією, так і з Європейським Союзом. Базується це на розрахунку чи на помилках? Радше останнє», - заявив Більдт.

На питання, чи зараз Україна ізольована від Євросоюзу, міністр відповів: «Якщо йдеться про українське керівництво… як ми бачимо, частота візитів до Києва суттєво знизилась. Добре це чи погано, не знаю. Але це факт. Я гадаю, що елемент цього на даний момент є, так».

«Чого йому (Януковичу – ред.) варто боятися, так це важкої економічної ситуації у власній країні. Економічне становище України справді стає складним. Це матиме політичні наслідки для його влади. У довгостроковій перспективі ситуація в Україні могла б суттєво покращитися завдяки відносинам з Євросоюзом. Чи розуміє він це, я не знаю», - додав шведський міністр.

За матеріалами: Deutsche Welle

Оценка материала:

4.00 / 4
Шведський міністр розповів, чого потрібно боятися Януковичу 4.00 5 4
Політика / Україна
04.02.2013 5865
Еще материалы раздела «Україна»