<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2013 16:42 756

В Британії ідентіфікували рештки відомого короля Річарда III

Британські вчені довели, що знайдені в минулому році останки Річарда III дійсно належать останньому з королів династії Плантагенетів.

Висновок був зроблений на підставі результатів аналізу ДНК і всебічного вивчення кісток, знайдених влітку минулого року під час археологічних розкопок у місті Лестер. Ексгумовані останки належать королю Річарду III, оголосив ведучий археолог Річард Баклі.

Річард III правив два роки та загинув у 1485 році в битві при Босворті. Смерть короля ознаменувала кінець масштабної феодальної війни, яка отримала назву "війни Червоної та Білої Троянди". Полеглого монарха поховали в монастирі францисканців. В епоху розпуску монастирів в XVII столітті його останки були таємно перепоховані ченцями.

Очікується, що тепер останки короля, полеглого більше п'ятисот років тому, будуть перепоховані в кафедральному соборі Лестера, повідомляє The Guardian.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Британії ідентіфікували рештки відомого короля Річарда III 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2013 16:42 756
Еще материалы раздела «Суспільство»