<
НОВИНИ ДНЯ: Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методамивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.02.2013 17:40 1756

Магазинне молоко виявилось кращим за базарне

Базарне молоко має проблему з мікробіологією, тому маленьким дітям та людям, що мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом краще вживати ультрапастирезоване чи стерилізоване молоко.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявила керівник відділу тестування науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест» Ніна Кільдій.

Як зазначила Ніна Кільдій, науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз «Тест» проводив дослідження якості молока у шести великих містах України. За даними, які отримали науковці, ні один зразок базарного молока не був якісним.

«У молоці промислового виробництва ми не знайшли рослинного жиру, а у базарному – знайшли. Крім того, в шести великих містах України, де ми проводили дослідження, у базарному молоці знайшли кишкову паличку», – розповіла Ніна Кільдій.

Експерт додала, що прокип’ятивши молоко, можна знищити кишкову паличку. А рослинні жири, які додають до молока вивести неможливо. Тому для маленьких дітей і людей із проблемами шлунково-кишкового тракту краще купувати ультрапастиризоване чи стерилізоване молоко в магазинах.
«Не варто лякатись високих температурних обробок молока. Звісно певна частинка корисних речовин втрачається, але продукт стає безпечнішим для людей», – переконана Ніна Кільдій, слова якої передає ZIK.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Магазинне молоко виявилось кращим за базарне 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.02.2013 17:40 1756
Еще материалы раздела «Суспільство»