<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Україна
28.02.2013 18:48 1232

Найбільші корупціонери в Україні – сільські голови та районні чиновники

Лише до 16% кримінальних справ, порушених за фактом отримання хабара, закінчуються судовими вироками.

Про це заявив керівник представництва Transparency International в Україні Олексій Хмара.

За його словами, найчастіше офіційно повідомляють про «дрібних» корупціонерів.

«Як правило, найбільшими корупціонерами є чиновники 7-12 рангів: сільські голови або чиновники районних адміністрацій, інколи обласних адміністрацій. Чому? По-перше, це – беззахисні люди, що не можуть домовитися з судами, правоохоронними органами. На них дуже легко робити статистику», – повідомив Хмара.

Другою причиною він називає те, що рішення, хто є корупціонером, приймає не прокуратура, а суд.

«Зі 100% справ, які йдуть від міліції або прокуратури до суду, тільки до 16% закінчуються судовими вироками, що дійсно людина є корупціонером. По суті кожен шостий чиновник отримує по заслузі. Решта справ – розвалюється під різними приводами: недостатньо доказів або змогли відкупитися від покарання тощо», – зауважує він.

«Зрештою виходить, що «найдрібніші риби» і формують загальний вал всієї статистики по Україні», – додав Хмара для «Тижня».

Нагадаємо, за статистикою Генпрокуратури, у 2012 році слідчими підрозділами правоохоронних органів до суду було направлено приблизно 3 тис. кримінальних справ щодо корупційних дій посадовців. При чому генпрокурор Віктор Пшонка зазначив, що найбільше порушників антикорупційного законодавства серед чиновників нижчого рангу та представників органів місцевого самоврядування.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Найбільші корупціонери в Україні – сільські голови та районні чиновники 5.00 5 1
Політика / Україна
28.02.2013 18:48 1232
Еще материалы раздела «Україна»