<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводувсі новини дня
Політика
Україна
07.03.2013 12:55 2853

Кужель розповіла про компромат Євгена Щербаня

Вбитий у 1996 році депутат Євген Щербань мав конфлікт і «вбивчий компромат» на компанію «Ітера». Про це повідомила свідок Олександра Кужель в рамках слідчих дій у суді.

За її словами, вперше вона познайомилася зі Щербанем на зустрічі, організованій Павлом Лазаренком, присвяченій економічному розвитку східних областей.

Вона розповіла, що у фракції, створеній Щербанем, були поважні стосунки, «ніхто нікого через коліно не ламав».

Кужель уточнила, що ніякого конфлікту між Щербанем і Лазаренком не було.

«На початку вересня Євген нас ошарашив, що його мають убити», - розповіла вона.

«В цей час в парламенті діяла слідча комісія по енергетичному ринку країни, і Щербань обіцяв їй дати «вбивчі» матеріали по одній з фірм. На допиті я не називала цю фірму - це була «Ітера», - сказала Кужель.
«Коли я спитала через кілька тижнів Щербаня, чому він мені не дає матеріали, він посміхнувся і сказав: «Я хочу, щоб ти була жива». Через кілька тижнів Щербаня убили», - розповіла свідок.

«Ми були впевнені, що це політичне убивство, а не економічне, він завжди добре вів бізнес. Те, що він уліз у політику, визначило його долю. Всі казали, що це вбивство могли провести лише спецслужби», - уточнила вона.

Кужель також розповіла, що Євген Щербань був дуже дружним з Володимиром Щербанем, тільки дякуючи його підтримці той став губернатором.
Але коли Євген Щербань заявив, що на виборах президента він підтримає Марчука, Володимир Щербань «взбєлєнілся і вийшов з партії», передає «Тиждень» слова Кужель.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Кужель розповіла про компромат Євгена Щербаня 5.00 5 1
Політика / Україна
07.03.2013 12:55 2853
Еще материалы раздела «Україна»