<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.03.2013 16:53 3212

Інфляція в Україні сягне 8% - експерт

Рівень інфляції в Україні в 2013 році може скласти близько 6-8%, вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Що стосується прогнозу щодо інфляції уряду на рівні 5-6%, знов-таки він досить оптимістичний. Я не бачу жодних проблем для того, щоб збільшити рівень інфляції, скажімо як мінімум на 2 процентних пункти і мати інфляцію на рівні 8%. Але, теж правда, що 6% - це реальний показник», - сказав О. Устенко.

При цьому, відзначив експерт, у разі збільшення тарифів на газ і комунальні послуги для населення, інфляція в Україні може зрости до 10%.
«З іншого боку можливе збільшення тарифів на газ за умови, що не буде досягнута домовленість з Російською Федерацією, і відповідно можливе збільшення тарифів на ЖКГ може дати додатковий поштовх у кілька відсотків для інфляції», - вважає Устенко.

У той же час, підкреслив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, будь-яке значення інфляції до 10% є відносно прийнятним для країни, яка розвивається.

За його словами, зниження інфляції нижче рівня 2% для такої економіки, як українська може означати наростання кризових явищ, пов'язаних зі зниженням попиту і купівельної спроможності.

«Я б припустив, що будь-яке значення інфляції до 10% в принципі є відносно прийнятним для країни, яка розвивається. Пониження інфляції нижче рівня 2% для такої економіки, як українська, для мене, наприклад, означає наростання кризових явищ, пов'язаних зі зниженням попиту, із зниженням купівельної спроможності. Тому добре в цьому питанні знайти оптимальний баланс. Схоже, що, на думку прем'єра, оптимальним балансом є 6%», - сказав Устенко, слова якого передає УНН.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Інфляція в Україні сягне 8% - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.03.2013 16:53 3212
Еще материалы раздела «Економіка»