<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2013 969

Іващенко з Данії знову позивається до Євросуду

Захист колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка підготував нові 2 позови до Європейському суді і планує поновити провадження вже з усіх трьох позовів.

Про це в інтерв’ю «5 каналу» заявив сам Валерій Іващенко.

«Після того, як Апеляційний суд прийняв рішення про моє звільнення, Європейський суд зробив паузу в розгляді моєї справи. Оскільки після того, як я вийшов на волю, я отримав можливість лікуватися, і я дійсно пройшов реальне, ефективне повноцінне лікування. Також ми підготували позови з двох інших питань – це відсутність мого доступу, доступу мого захисту до справедливого правосуддя. Це той пункт, який буде розглядатися Європейським судом після того, як я завершу проходження всіх інстанцій національного судочинства. Тепер після рішення Вищого спеціалізованого суду ми таку можливість отримали і зараз будемо поновлювати своє подання в Європейський суд вже з усіх трьох питань», – заявив В.Іващенко.
Нагадаємо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив В.Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони «Феодосійський судномеханічний завод».

В.Іващенко, який тимчасово виконував обов'язки міністра оборони України з червня 2009 року по березень 2010 року, звинувачувався в незаконній реалізації майна Феодосійського судномеханічного заводу. ГПУ вказувала, що в результаті його дій державі було завдано збитків на суму 70,9 млн грн (близько 8,8 млн доларів).

14 серпня 2012 року колегія суддів Апеляційного суду Києва пом'якшила вирок В.Іващенку, звільнивши його від відбування основного покарання з іспитовим терміном на 1 рік.

У подальшому, 12 березня поточного року Вищий спеціалізований спеціальний суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок - 5 років умовно - Валерію Іващенку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Іващенко з Данії знову позивається до Євросуду 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2013 969
Еще материалы раздела «Україна»