<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський розповів, скільки винищувачів F-16 потрібно Україні  Путіну час хвилюватися: три версії загибелі президента Ірану  Сім країн НАТО постачатимуть Україні техніку та ракети до ППО в рамках німецької ініціативи  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травня  Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Українівсі новини дня
Політика
Україна
04.07.2013 20:00 9020

На Ющенка таки подали позов за контракти 2009 року

До колишнього Президента Віктора Ющенка звернулися з позовом в суд за перевищення своїх повноважень в ході підписання газових контрактів 2009 року.  

Про це сьогодні на прес-конференції заявив ініціатор позову, кандидат юридичних наук Станіслав Батрин.

За його словами, «відразу була отримана реакція про те, що не було ніякого втручання у ці перемовини».

Вн мав на увазі перемовини (при підписанні газових контрактів у 2009 році.

«Але ж у суспільства є оприлюднений протокол допиту пана Олега Дубини під час розслідування справи Тимошенко, є його свідчення під час допиту у Печерському районному суді, є свідчення президента. І найголовніше - є письмовий документ - директиви Президента Ющенка на перемовини до Кабінету міністрів України та НАК «Нафтогаз України», - заявив юрист.

В даному документі, налогосив Батрин, «Президент України вийшов за межі своєї компетенції і прямим чином впливав на хід і на зміст документів, які було погоджено між сторонами».

Юрист зазначив, що поведінка Віктора Ющенка не відповідала статті 19 Конституції України, згідно з якою органи державної влади повинні діяти виключно в межах своїх повноважень. «А відповідно до статті 105 Конституції України недоторканість Президента поширюється тільки на час виконання ним своїх повноважень», - додав експерт.

Крім цього, як нагадав юрист, «ведеться позовна робота щодо спонукання уряду звернутися до Стокгольмського арбітражу». «Дійсно є матеріали справи, зараз є всі докази, що уряд на протязі трьох років не звертався до арбітражу, незалежно від того, що в умовах контрактів зазначалося, що є тільки 30 днів на врегулювання спору», - заявив Батрин.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 3
На Ющенка таки подали позов за контракти 2009 року 5.00 5 3
Політика / Україна
04.07.2013 20:00 9020
Еще материалы раздела «Україна»