<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.04.2013 17:30 4273

Вітчизняних студентів зобов’яжуть вчитися на 2 роки довше

Українських студентів можуть зобов’язати вчитися на 1,5-2 роки довше.

Глава ради ректорів у Дніпропетровській області Олександр Величко зазначив, що одним з нововведень законопроекту «Про вищу освіту» є збільшення терміну навчання в магістратурі на 1,5-2 роки.

Про це повідомляє ІА «Мост-Днепр».

«У Верховній Раді на розгляді сьогодні знаходиться відразу три законопроекти «Про вищу освіту». У всіх документах передбачено збільшення терміну освіти на магістратурі до 1,5-2 років, а на аспіранта - з 3 до 4 років. Це принципово важлива зміна, яке ми обговорювали на засіданні ради ректорів Дніпропетровської області. Ми прийшли до висновку, що багато українських вузів можуть впровадити його ще до прийняття нового закону «Про вищу освіту». І це було б правильним, оскільки річний термін навчання в магістратурі - це занадто мало. Крім того, не відповідає європейським стандартам освіти», - сказав він.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Вітчизняних студентів зобов’яжуть вчитися на 2 роки довше 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.04.2013 17:30 4273
Еще материалы раздела «Суспільство»