<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФ  У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадкувсі новини дня
Політика
Україна
16.04.2013 11:57 734

Україна залишиться буфером між Європою та Росією, - Суслов

Вступ України до Митного союзу міг би бути одним із найважливіших заходів протекціоністської політики.

Про це повідомив екс-міністр економіки Віктор Суслов в інтерв'ю Контрактам.

«Україні час припинити грати в багатовекторність, маневруючи між Заходом і Сходом. Це політика минулого. І треба обирати між можливим членством України в МС і зоною вільної торгівлі з ЄС, але не членством в ЄС», - сказав він.

«Ми маємо розуміти: угода з ЄС про створення зони вільної торгівлі, підписання якої можливе в листопаді цього року у Вільнюсі, означатиме остаточну деіндустріалізацію економіки. Проблем буде більше, ніж після вступу до СОТ, тому що імпортні мита на європейські товари буде зведено до нуля. Конкурентоспроможніші європейські товари швидко доб'ють рештки української промисловості», - впевнений экс-міністр.

«Нам кажуть, що ринок ЄС незрівнянно більший, ніж ринок МС. Це так. Але хіба в Україні виробляють стільки товарів, причому високотехнологічних, конкурентних, щоб заполонити ними цей ринок? Невже вся ця риторика про європейський вибір і європейський ринок вимовляється лобістами із ФПГ, які збираються експортувати до Європи чорні метали та насіння соняшнику? Так ми втратимо навіть ринок продуктів харчування, бо до нас одразу зайдуть іноземні виробники. А якщо брати Митний союз, то там наші товари цілком конкурентоспроможні. 30% експорту в МС — машинобудування. У рамках колишнього СРСР існують налагоджені виробничі зв'язки і спільні технічні регламенти та стандарти. Саме в рамках МС можна проводити ефективну політику протекціонізму. За сучасних умов одній країні таке не під силу. Її краще вести у складі потужного і конкурентоспроможного об'єднання. На практиці я в цьому не сумніваюся, з усіх можливих варіантів буде обрано найгірший — Україна не вступить нікуди, залишившись у буферній зоні між ЄС і МС», - констатував Суслов.

Повністю інтерв’ю с Віктором Русловим читайте тут.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна залишиться буфером між Європою та Росією, - Суслов 5.00 5 1
Політика / Україна
16.04.2013 11:57 734
Еще материалы раздела «Україна»