<
НОВИНИ ДНЯ: Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборонивсі новини дня
14.05.2013 11:15 1308

Арбузов обіцяє захист фінансових пірамід

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов зазначив, що боротьба з фінансовими пірамідами на законодавчому рівні тільки починається.

«У парламенті зареєстрований і найближчим часом, сподіваюся, буде проголосований законопроект «Про заборону фінансових пірамід в Україні». Мета документу - захистити громадян від шахраїв, що працюють на фінансовому ринку та число яких за час кризи різко зросло. Щоб запобігти розвитку шахрайських схем, законопроект вводить кримінальну відповідальність для тих, хто створює фінансові піраміди, аж до позбавлення волі на строк до восьми років», - підкреслив Перший віце-прем'єр.

Сергій Арбузов додав, що Уряд ретельно відстежує ситуацію на ринку і активно розробляє заходи з протистояння адаптації злочинного бізнесу до правових методів боротьби з фінансовим шахрайством.

За словами Арбузова, на даному етапі, Уряд працює над створенням ефективних правових конструкцій з притягнення до відповідальності організаторів «електронних МММ», що існують лише віртуально. «Це складне питання, оскільки такі схеми засновані на електронних грошах, організації ніде юридично не зареєстровані, кошти «вкладників» не переходять у власність організатора, а зберігаються на їхніх особистих рахунках або рахунках посередників», - розповів Перший віце-прем'єр.

Крім того, за його словами, найближчим часом будуть вироблені заходи з боротьби з фінансовими пірамідами на фондовому ринку, діяльністю псевдофорекс-брокерів, що пропонують українцям заробляти на міжнародному валютному ринку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Арбузов обіцяє захист фінансових пірамід 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
14.05.2013 11:15 1308
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»