НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2013 19:30 1748

Тимошенко «підставили» з заявою про єдиного кандидата - експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає, що заява Юлії Тимошенко щодо непотрібності єдиного опозиційного кандидата на президентських виборах 2015 року, є помилкою або ж взагалі це не її заява.  

«Я підозрюю, що можливо це не точка зору Тимошенко, а когось з "Батьківщини". А якщо вона це сказала, то це велика помилка. Єдиний кандидат – нормальна практика опозиційних дій в умовах авторитарного режиму. А відсутність єдиного кандидату цілком нормальна практика коли країна демократична і можна обирати з великої кількості претендентів. Тому я думаю, що це помилка Тимошенко, або ж ця зава взагалі створена від її імені», - вважає політолог.

Небоженко припускає, що десь за тиждень суспільство почує, що її не правильно зрозуміли.

Політолог вважає, що якщо і надалі залишатиметься ситуація, у якій єдиний кандидат буде визначений після першого туру, то опозиційні кандидати взагалі не пройдуть до другого туру.

«Першим буде Янукович, а другим з мінімальним відривом – комуніст, а третіми будуть всі опозиційні кандидати», - цитує Небоженко УНН.

Водночас політолог вважає, що сьогодні оголошувати ім'я єдиного кандидату зарано і небезпечно, адже якщо це зробити сьогодні, то цього кандидата можуть ув'язнити, наприклад за несплату податків чи за щось інше.

На думку політолога, оголошувати єдиного кандидата слід за три місяці до президентських виборів – цього часу достатньо для того, щоб донести до протестного електорату меседж про необхідність голосувати за цього кандидата.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тимошенко «підставили» з заявою про єдиного кандидата - експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
30.05.2013 19:30 1748
Еще материалы раздела «Україна»