<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
05.07.2013 15:30 737

У «справі Щербаня» поки настало затишшя

У рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо вбивства Євгена Щербаня поки не планується проводити допит свідків у присутності слідчого судді з залученням преси.  

Про це розповів начальник Головного управління Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ Олег Пушкар.

«На даний час ми не плануємо їх проводити, але така форма допитів у присутності слідчого судді це новела процесуального законодавства. Такі допити проводяться у разі виникнення необхідності», - наголосив О.Пушкар.

Він роз'яснив, що такі слідчі дії чиняться, наприклад, у випадку, якщо свідок заявляє про тиск. Остаточне рішення у прийнятті рішення про проведення слідчих дій у формі таких допитів приймає суд. Водночас він наголосив, що завдяки таким відкритим слідчим діям суспільство також отримало інформацію про цю справу.

«До таких процесуальних заходів ми можемо звернутися і коли, наприклад, свідок заявляє, що йому погрожують, тиснуть. Так само сторона захисту, на тих самих правах, що і прокуратура може звернутися до суду з відповідним клопотанням. І ми цьому були свідками», - наголосив Пушкар.

О. Пушкар також повідомив, що у «справі Щербаня» свідчення дали народний депутат Едуард Гурвіц та бізнесмен Сергій Шрамов.

Крім того, за словами О. Пушкаря, раніше у рамках розслідування був допитаний бізнес-партнер Олександра та Юлії Тимошенко Олександр Гравець.

«Олександр Гравець допитувався раніше. Ми б залюбки з ним поспілкувалися, але він не перебуває в Україні, він постійно знаходиться за її межами. Якщо у нього виникне бажання, то ми були б раді з ним поспілкуватися», - зауважив начальник управління.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
У «справі Щербаня» поки настало затишшя 5.00 5 1
Політика / Україна
05.07.2013 15:30 737
Еще материалы раздела «Україна»