<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляромвсі новини дня
Політика
Україна
10.07.2013 15:45 879

Донецький мер знову пішов проти Держказначейства

Державне казначейство України має нести таку ж фінансову відповідальність за свої дії, яку перед цим відомством несуть органи місцевого самоврядування, заявив донецький міський голова Олександр Лук'янченко.  

«Казначейство, користуючись фінансовими ресурсами територіальної громади, не несе ніякої відповідальності за зволікання. Вони не фіксують точної дати фінансових зобов'язань: минає місяць, необхідно міняти документи і так далі, знову потрібно починати все з порожнього листа..», - сказав мер.
Він підкреслив, що закон повинен виконуватися всіма і всюди. «А якщо сьогодні казначейство не підписує акт звірки, що вони не виконали зобов'язання, то це вже винна не реформа, а винен нігілізм до виконання закону», - підкреслив Лук'янченко.

«Така відповідальність, як у мене перед ними, така повинна бути відповідальність перед нами з виконання зобов'язань. Що таке казначейство? Це магазин з продажу грошей, як і банк, і магазин з продажу грошових операцій. Мають бути правила гри», - додав він.

За словами мера, минулого тижня Донецьк зміг проплатити паливно-мастильні матеріали у сумі 4 мільйони гривень, забезпечивши таким чином свої комунальні підприємства.

«Але ситуація залишається складною. Найкритичніша ситуація - в управлінні капітального будівництва», - констатував Лук'янченко.

Нагадаємо, на початку липня голова Донецької обласної ради Андрій Федорук заявив, що понад півмільярда гривень зависло по Донецькій області на рахунках Держказначейства. Неодноразово про проблеми заявляв і донецький міський голова.

За повідомленням «Острова».

Оценка материала:

5.00 / 1
Донецький мер знову пішов проти Держказначейства 5.00 5 1
Політика / Україна
10.07.2013 15:45 879
Еще материалы раздела «Україна»