<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюансвсі новини дня
11.07.2013 19:30 772

Банки та компанії, наближені до влади, купуватимуть векселя зі знижкою

Влада за допомогою векселів легалізує відкати за відшкодування ПДВ і змусить підприємців оплачувати боргові зобов'язання держави.  

Про це пише Жанна Безп'ятчук у черговому числі «Тижня».

Автор відзначає, що ухвалений парламентом закон про векселі практично нічого не конкретизує, а відтак уряд здобуває майже не обмежену владу, щоб самовільно вирішувати, за якими кредиторськими боргами, з ким, коли та в яких обсягах розраховуватись.

«Вибираючи між перспективою не отримати нічого або ж отримати векселі, які гіпотетично можна буде обміняти з дисконтом у посередника на живі гроші, підприємець логічно мав би віддати перевагу другому варіанту. Як бачимо з попереднього досвіду, йому, вочевидь, «підкажуть», у якій саме фінустанові перевести в готівку свій вексель, і суто випадково її власник може виявитися наближеним до влади. Йому-бо за рахунок державного бюджету вже точно погасять вексель за номіналом», - пише автор.

Експерти прогнозують, що кишенькові або наближені до влади банки й компанії викуповуватимуть векселі з великим дисконтом, на рівні 30–50%.
«Застосування такої схеми – не що інше, як легалізація масштабних відкатів під час відшкодування ПДВ підприємцям. Останні в такій непрямій формі ще й оплачуватимуть боргові зобов'язання держави», - відзначає автор.

За прогнозами експертів, на початковому етапі дисконти за ПДВ-векселями можуть перевищувати 50%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Банки та компанії, наближені до влади, купуватимуть векселя зі знижкою 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
11.07.2013 19:30 772
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»