<
НОВИНИ ДНЯ: Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало списоквсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
16.08.2013 19:30 1985

Шахрайство при оренді нерухомості в Києві досягло піку

Влітку 2013 в Києві різко зросла кількість випадків шахрайства при оренді житла.

У порівнянні з літом минулого року, число заяв про шахрайство при оренді нерухомості збільшилася майже вдвічі.

Тільки в Києві станом на 30 липня було зареєстровано 23 злочини, скоєних під приводом здачі житла в оренду. Найбільше таких випадків зафіксовано у Шевченківському районі.

Причому ця цифра не показує всієї ситуації, адже в багатьох випадках люди не звертаються до міліції.

При цьому, шахраї використовують вже давно відому схему. В оголошенні вони вказують занижену на 20-30% ринкової ціну оренди квартири. При показі житла підставні власники розповідають про те, що у них термінове відрядження за кордон або ж про хворих родичів. Далі з орендаря береться передоплата на 3-4 місяці і навіть підписується договір.

Після псевдо-власники просять в'їхати нових орендарів через тиждень-два, щоб вони змогли закінчити всі справи по квартирі. А по закінченні цього часу на порозі квартири виявляються близько десятка таких людей.

За даними DOM.ria.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шахрайство при оренді нерухомості в Києві досягло піку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
16.08.2013 19:30 1985
Еще материалы раздела «Столиця»