НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.09.2013 1779

У 2014 р. майно України можуть арештувати за борг «Нафтогазу»

Експерт з енергетики Дмитро Марунич заявив, що якщо НАК «Нафтогаз України» не вдасться погасити зовнішній борг в 1,6 млрд доларів у жовтні 2014 року, йому оголосять дефолт західні кредитори.  

«Якщо в 2014 році НАК Нафтогаз не вирішить питання з виплатою боргу, то кредитори будуть мати повне право на арешт. Вони звернуться до арбітражу, причому не української юрисдикції і, швидше за все, майно України за кордоном буде заарештовано. Проблеми матиме не тільки НАК Нафтогаз, як комерційний суб'єкт, але і держава Україна», - уточнив експерт.

Нагадаємо, у жовтні 2014 року «Нафтогаз України» має погасити борг сумою в 1,6 млрд доларів перед закордонними кредиторами. Раніше цей борг був рефінансований в 2004 році. Тоді «Нафтогазу» загрожував технічний дефолт.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
У 2014 р. майно України можуть арештувати за борг «Нафтогазу» 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.09.2013 1779
Еще материалы раздела «Економіка»