<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
26.11.2013 17:25 1432

Захід України має проблеми з фінансуванням для приватних компаній

У регіонах Західної України є найбільші проблеми з доступом до фінансування у приватних компаній.  

Про це йшлося під час презентації аналітичного звіту щодо конкурентоспроможності українських регіонів, підготовленого фондом «Ефективне управління» за методологією Всесвітнього економічного форуму.

Найбільші проблеми з доступом до фінансування бізнесу наявні практично у всіх західних областях України – у Чернівецькій (10,9% опитаних), Хмельницькій (8,8%) та рівненській (8,7%). Лише у Львівській (5%) та Закарпатській (3,8%) областях опитані бізнесмени не називають однією з серйозних проблем доступ до фінансування їхнього бізнесу.

«Нестабільність місцевої та державної влади практично в два рази більш значуща для бізнесу Чернівецької області, ніж в середньому по Україні. Інфляція є проблемним фактором для ведення бізнесу у Вінницькій та Закарпатській областях, а в Полтавській області на це не так звертають увагу. В той же час у Полтавській області найбільше серед інших регіонів України проявляється проблема з доступом до земельних ресурсів», - зазначається у звіті.

Говорячи про сектори бізнесу, які в 2013 році відчули найбільші проблеми з доступом до фінансування, називаються енергетичні (12,8%) і будівельні (11,4%) компанії. В той же час готельно-ресторанний бізнес в списку своїх основних проблем це взагалі не зазначив під час опитування керівників компаній.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Захід України має проблеми з фінансуванням для приватних компаній 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
26.11.2013 17:25 1432
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»