<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
13.01.2014 20:30 33607

Іноземні банки почали блокування українських грошей

Іноземні банки почали блокувати і затримувати міжнародні платежі українських банків на вимогу Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC), змушуючи їх ідентифікувати відправника грошей.

Це випливає з листа Укрексімбанку, який той розіслав іншим банкам на початку січня.

Укрексімбанк - один з найбільших клірингових банків у країні. Через його коррахунки проводять міжнародні платежі багато українських фінансових установ.

У своєму листі Укрексімбанк зазначає, що клієнти банків, чиї імена значаться в "чорному списку" OFAC, не можуть здійснювати міжнародні платежі в доларах США. Аналогічна заборона поширюється і на компанії, які на 50% і більше належать або "прямо чи опосередковано" контролюються особами, що потрапили під міжнародні економічні санкції.

При цьому в Укрексімбанку стверджують, що посилення перевірок - не лише українська тенденція.

Нині у списку OFAC значиться кілька десятків тисяч персон нон грата, серед яких поки що лише чотири компанії з українськими акціонерами - "Белнефтехим", авіакомпанія "Буковина", "Українсько-середземноморські авіалінії", Ferland Company.

Нагадаємо, що в січні Сенат США прийняв резолюцію про підтримку українського народу та його права на незалежне і демократичне майбутнє. У ній наголошується, що США можуть ввести санції проти українських чиновників, якщо держава продовжить застосовувати силу проти мирних демонстрантів.

За повідомленням "Економічної правди".

Оценка материала:

4.33 / 12
Іноземні банки почали блокування українських грошей 4.33 5 12
Бізнес / Фінанси та банки
13.01.2014 20:30 33607
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»