<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФ  У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадкувсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2014 49246

Опозиція назвала умови взяття на себе відповідальності за країну

План врегулювання соціально-політичної кризи українська опозиція обговорює з західними партнерами в рамках конференції у Мюнхені.

Як повідомив після зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі та високопосадовцями ЄС голова політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, перший пункт – це зупинка насильства, яке є в Україні. Друге – звільнення заручників, яких взяла сьогоднішня українська влада. Третє – розслідування фактів викрадення, побиття, тортур і вбивства українців.

«Для цього ми прийняли пропозицію Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда щодо створення незалежної комісії за участі опозиції, влади і одного представника Генерального секретаря, яким буде колишній голова ЄСПЛ», - наголосив він. Яценюк зазначив, що для виконання цих пунктів є пропозиція «щодо створення додаткової комісії, де представники ООН брали б участь як спостерігачі».

Четвертий пункт, за словами Яценюка, - це проведення конституційної реформи, «а саме - негайне повернення до того, що Україна буде парламентсько-президентською республікою зі зменшенням повноважень чинного президента».

Яценюк повідомив, що на зустрічі опозиції з західними партнерами піднімається також питання економічного пакету: «У тому випадку, якщо буде проведена конституційна реформа, Україна зможе отримати економічний пакет не для уряду Януковича, а для української держави, якщо українська опозиція отримає всю повноту відповідальності за справи в країні».

«Ми не беремо участі в торгах за посаду прем’єр-міністра, і не потрібно купувати опозицію посадою. Якщо мова іде про те, що треба врятувати країну і цей уряд не здатний це робити, то ми готові це робити, але за умові виконання чотирьох пунктів», - підкреслив він.

«Після конституційної реформи і після отримання повноти відповідальності за справи в країні – це проведення виборів і забезпечення чесних і прозорих виборів», - додав Яценюк.

За матеріалами Еспресо.TV

Оценка материала:

4.00 / 28
Опозиція назвала умови взяття на себе відповідальності за країну 4.00 5 28
Політика / Україна
01.02.2014 49246
Еще материалы раздела «Україна»