<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
04.03.2014 19:00 5173

Відновлення спаленого «Беркутом» штабу Євромайдану коштуватиме сотні мільйонів

Відновлення Будинку профспілок, який згорів під час штурму Майдану силовиками в ніч на 19 лютого, коштуватиме сотні мільйонів гривень.  

По це заявив голова ради директорів Конфедерації будівельників України Олександр Ротов.

"Поки складно оцінити збиток від пожежі в Будинку профспілок, але я думаю, що ми найближчим часом матимемо туди допуск і оцінимо наслідки пожежі. Але це сотні мільйонів гривень", - зазначив він, додавши, що в будівлі порушено несучі конструкції й зруйновано внутрішні перекриття.

Він також вважає, що фасад Будинку профспілок необхідно відновити у тому вигляді, яким він був до пожежі.

"Ця будівля є відомим архітектурним об'єктом і внесена до архітектурної зовнішності Києва, тому фасад будівлі залишиться тим самим, а внутрішнє планування може змінитися. Можливо, ця будівля буде переформатована, і там розташовуватиметься не Будинок профспілок, а щось інше", - додав Ротов.

На його думку, вирішенням питання відновлення будівлі та його подальшої експлуатації повинен займатись Кабмін.

"Я думаю, що відновленням будівлі має займатися уряд. Уряд повинен ухвалити рішення щодо подальшої експлуатації цієї будівлі (тобто, що там розташовуватиметься), і вже виходячи з цього розробити проект реконструкції, визначити її вартість і знайти кошти для відповідних робіт. Визначити компанію або групу компаній, яка проводитиме роботи з відновлення Будинку профспілок, потрібно шляхом відкритого тендеру", - підссумував Ротов.

Нагадаємо, Будинок профспілок, у якому знаходились Штаб нацспротиву, прес-центр, медпункт та житлові приміщення активістів, згорів вщент в ніч на 19 лютого під час штурму Майдану силовиками. За даними ЗМІ та політиків, під час пожежі загинули близько 40 людей - здебільшого поранені активісти.

За повідомленням УНІАН.

Оценка материала:

3.00 / 4
Відновлення спаленого «Беркутом» штабу Євромайдану коштуватиме сотні мільйонів 3.00 5 4
Життя та Стиль / Столиця
04.03.2014 19:00 5173
Еще материалы раздела «Столиця»