<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
11.03.2014 09:30 2809

Світовий банк дасть Україні 3 млрд доларів

Світовий банк готовий запропонувати Україні новий пакет допомоги на суму у 3 мільярди доларів цього року.  

Як повідомили в банку, там отримали запит про допомогу від нового уряду України і готові далі підтримувати український народ у нинішній важкий час.

Рішення про цю допомогу ще має затвердити правління Світового банку.

Як заявив президент Світового банку Джим Йонґ Кім, у банку сподіваються, що становище в Україні ближчим часом стабілізується.

Низка проектів, які пропонує Світовий банк, має на меті допомогти урядові здійснити реформи, вкрай необхідні, щоб повернути економіку на шлях самодостатності.

Ідеться, зокрема, про відновлення макроекономічної стабільності, підтримку банків України, реформи в енергетичному секторі і серйозну боротьбу з корупцією, а також соціальний захист вразливих верств.

Виклики, які постали перед Україною, вимагають термінових короткострокових дій, а також тривалої підтримки на довшу перспективу, заявив Світовий банк.

Нинішні 3 млрд додадуться до нині чинної багаторічної інвестиційної і гарантійної програми Світового банку на суму у близько 3 млрд 700 млн доларів, що має на меті підтримати розвиток життєво важливої інфраструктури - водопостачання, каналізації, постачання електроенергії і шляхів сполучення.

За інформацією Радіо "Свобода".

Оценка материала:

3.00 / 2
Світовий банк дасть Україні 3 млрд доларів 3.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
11.03.2014 09:30 2809
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»