<
НОВИНИ ДНЯ: США дозволили Україні бити по РФ наданою зброєю: у Путіна відреагували  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Сигарети дорожчатимуть швидше: комітет Ради підтримав підвищення акцизу  Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"  Літо почнеться спекоювсі новини дня
13.03.2014 10:00 2475

Чехія дасть Україні близько 2 млн євро

Уряд Чехії одностайно ухвалив надати фінансову допомогу Україні на суму, що в перерахунку становить близько 1 мільйона 800 тисяч євро.

 

Про це повідомив міністр у справах захисту прав людини Їржі Дінстбір.

За його словами, частково це гроші з бюджету, частина – з резервних фондів Чехії.

Міністр пояснив, що ці кошти надаватимуться Україні поступово «на оновлення закладів охорони здоров'я, соціальні потреби, а також на оновлення інфраструктури на всій території України».

Частина коштів призначатиметься також на реалізацію більш довготривалих програм, зокрема, на розвиток громадянського суспільства. Також частина виділених коштів піде на стипендії для українських студентів, які потерпіли у протистояннях на Майдані.

Раніше уряд Чехії надав у перерахунку понад 720 тисяч євро на лікування українських громадян, поранених у перебігу того протистояння. У лікарнях Праги зараз лікується 38 українських громадян.

За повідомленням Радіо "Свобода".

Оценка материала:

5.00 / 1
Чехія дасть Україні близько 2 млн євро 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
13.03.2014 10:00 2475
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»