<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
03.04.2014 7770

Президентські вибори в Україні зірве лише військове вторгнення Росії

Зрив президентських виборів в Україні можливий у випадку військового вторгнення Росії. Про це в коментарі Тиждень.ua заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«На мій погляд, існує єдиний реальний сценарій зриву виборів – це військове вторгнення Росії», – зазначив політолог.

«Можуть бути спроби зірвати цей процес на різних його фазах, наприклад, під час формування виборчих комісій або підрахунку голосів. Такі спроби можуть бути, але коли ухвалювали нову редакцію закону про вибори президента – підстрахувались і зараз неможливість підбиття підсумків по окремих дільницях не підстава для невизнання виборів по всій країні. Тому такі ризики не будуть критичними», – зазначив Фесенко.

Водночас щодо можливості обрання в східних та південно-східних регіонах президента, експерт вважає, що реалізувати цей сценарій неможливо.

«Реалізувати сценарій, про який заявляв Парубій, неможливо так, щоб це виглядало більш-менш легітимно і відповідало виборчим процедурам. Потрібно на цей час контролювати ці регіони. Голосування на вулицях чи в інтернеті – це не реальні виборчі процедури. Це як висування народних губернаторів, що не можна сприймати всерйоз», – зауважує Фесенко.

Політолог також зауважує, що цілком очевидно, що провокації в цих регіонах України продовжуватимуться. Втім, тепер завдання правоохоронних органів запобігти цьому.

Нагадаємо, секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що сепаратисти за підтримки Росії мають намір до кінця квітня обрати президента південно-східних регіонів України.

Крім цього, він заявляв, що Росія намагається розпочати військовий конфлікт з Україною, дестабілізувати ситуацію в країні та зірвати вибори президента, призначені на 25 травня.

За матеріалами Тиждень.ua

Оценка материала:

3.00 / 6
Президентські вибори в Україні зірве лише військове вторгнення Росії 3.00 5 6
Політика / Україна
03.04.2014 7770
Еще материалы раздела «Україна»