<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
17.08.2014 18:02 712

«Телефонні терористи» завдали столиці збитків на 7 млн грн

За 7 місяців 2014 року до столичної міліції надійшло понад 230 анонімних повідомлень про замінування різноманітних об’єктів у Києві.

 

Про це повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

«У рамках кримінальних проваджень, вісьмом особам вже оголошено про підозру. Окрім цього ще низку осіб встановлено, вживаються заходи для їх затримання», - йдеться в повідомленні.

У міліції додали, що «мінують»  зловмисники владні, державні, судові установи, магазини, станції метро, вокзали та школи.

«Кожне повідомлення відпрацьовується в повному обсязі. Перевірка об’єкта триває близько трьох годин. Призупиняється діяльність установи, люди з приміщення, як правило, евакуюються», - відзначили в міліції.

Аби перевірити наявність вибухонебезпечних предметів, до місця слідують приблизно 7 машин, близько 30 представників різних служб. Витрати на кожне відпрацювання складають понад 30 тисяч гривень. Таким чином, витрати на відпрацювання 230 викликів становлять щонайменше 7 мільйонів гривень.

У міліції наголошують, що телефонним «мінерам» загрожує штраф або позбавлення волі на строк до 8 років.

Крім того, хуліган оплачує всі витрати, пов'язані з виїздом. А якщо було «заміновано» торгівельне підприємство - то і можливі збитки.

Столична міліція звертається до киян та гостей столиці, з проханням не панікувати.

«На сьогоднішній день у київської міліції достатньо сил та засобів, аби забезпечити відпрацювання кожного такого повідомлення в повному обсязі, не залежно від їх кількості», - запевнили правоохоронці.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Телефонні терористи» завдали столиці збитків на 7 млн грн 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
17.08.2014 18:02 712
Еще материалы раздела «Столиця»