<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
12.10.2014 4339

У Ботанічному саду ім. Гришка триває фотовиставка «Лісові історії»

7 жовтня 2014 р. в Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка НАН України відкрилася фотовиставка «Лісові історії», присвячена філософії відповідального ставлення до довкілля.

«Лісові історії» — це унікальний фотопроект, присвячений дбайливому ставленню до довкілля. Мета виставки — привернути увагу громадськості до FSC-сертифікації в Україні, сприяючи тим самим просуванню філософії відповідального лісокористування та необхідності збереження лісових багатств нашої країни.

Ініціаторами заходу виступили компанії PepsiCo і Tetra Pak®, діяльність яких здійснюється згідно з принципами екологічної відповідальності та сталого розвитку, у співпраці з Лісовою опікунською радою (Forest Stewardship Council, FSC), Світовим фондом природи (WWF), діловим інформаційно-новинним сайтом delo.ua та арт-проектом «ЛЕС». Партнером проекту став бренд «Садочок» компанії PepsiCo. Сік «Садочок» є одним із перших продуктів на українському ринку, для якого використали FSC-сертифіковану картонну упаковку компанії Tetra Pak. Модератором прес-сніданку, присвяченого відкриттю виставки, виступила Олександра Кольцова, лідер музичного гурту «Крихітка» та ініціатор екологічної програми з раціонального використання пластику «Торба – Природі».

Відвідувачі ботанічного саду можуть переглянути роботи відомих українських фотохудожників, які розкривають у своїй творчості актуальні теми охорони лісів і диких тварин в їхньому природному середовищі існування, дозволяють глядачеві зазирнути в найпотаємніші куточки нашої планети.

«Ми в компанії PepsiCo переконані, що сьогодні відповідальне ставлення до природи – єдина можливість, яка дозволить нам зберегти планету для майбутніх поколінь. І наше завдання як соціально відповідальної компанії – стежити за зменшенням негативного впливу на довкілля на всіх етапах життєвого циклу упаковки, у тому числі на етапі отримання сировини для її виробництва, зменшуючи обсяг пакування і заміщаючи матеріали, які негативно впливають на екологію. І ми хочемо, щоб про це знали наші споживачі», — прокоментувала Олена Чиженко, начальник відділу комунікацій компанії PepsiCo в Україні.

«Все більше споживачів і ритейлерів виявляють інтерес до компаній-виробників екологічно безпечної продукції в упаковці, що сертифікована Лісовою опікунською радою, а отже, виготовлена з матеріалів, які відповідають найсуворішим стандартам відповідального лісокористування», — зазначила Анна Таранцова, менеджер з екології та зв'язків із громадськістю компанії Tetra Pak в Україні.

«Продукція, позначена логотипом FSC, робить свої перші впевнені кроки завдяки співпраці з компаніями Tetra Pak та PepsiCo. Сподіваюся, що фотовиставка «Лісові історії» та наступні акції сприятимуть не тільки екологічному вихованню наших громадян, розвитку естетичного смаку і формуванню моральних цінностей, але й появі переконаних послідовників відповідального споживання», – так прокоментував важливість заходу Павло Кравець, представник FSC в Україні.

Після урочистого відкриття фотовиставки організатори разом із журналістами висадили дерева, які стали частиною «Альпійських лісів» в Національному ботанічному саду ім. М. М. Гришка НАН України.

Фотовиставка «Лісові історії» триватиме до 18-го листопада 2014 року. Місце її проведення обрали невипадково, адже колекції живих рослин Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка унікальні в своєму різноманітті. Вже 50 років ботанічний сад є домівкою для сотень видів рідкісних рослин і одним із найбільших садів Європи, приймаючи більше 1 мільйона гостей щороку.

Оценка материала:

4.50 / 4
У Ботанічному саду ім. Гришка триває фотовиставка «Лісові історії» 4.50 5 4
Життя та Стиль / Афіша
12.10.2014 4339
Еще материалы раздела «Афіша»