<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.01.2021   США   Радіо Свобода, Associated Press, Reuters
21773 Метки:  протесты, США, Трамп, штурм.

Штурм Капітолія

Група прихильників президента США Дональда Трампа 6 січня після мітингу в Вашингтоні увірвалася в будівлю Капітолію, де в цей час проходила спільна сесія палат Конгресу Сполучених Штатів. Вона була повинна офіційно затвердити голоси виборників, поданих на виборах, і перемогу демократа Джо Байдена. У засіданні оголосили перерву і поліція Капітолію евакуювала членів Конгресу з будівлі.
Четверо людей загинули під час штурму. За повідомленнями місцевих медіа, одна із загиблих – жінка, яку госпіталізували з пораненнями, прихильниця Трампа та ветеранка, яка 14 років служила у Військово-повітряних силах США. За повідомленням поліції Вашингтона, ще троє людей померли внаслідок «аварійних медичних випадків», які виникли під час сутичок. За участь у штурмі заарештували 52 людини.
Раніше у центрі Вашингтону, поряд із Білим домом, пройшов мітинг прихильників Трампа. У ньому взяли участь кілька тисяч осіб. Трамп звернувся до своїх прихильників, стверджуючи без підстав, що вибори у нього вкрали, і що він ніколи не поступиться Байдену.
Конгрес Сполучених Штатів затвердив результати виборів, згідно з якими представник Демократичної партії Джо Байден офіційно переміг на виборах президента США. Таке рішення члени Конгресу затвердили 7 січня, після того, як Капітолій звільнили від прихильників Трампа, що взяли його штурмом.
Цей крок є останнім у виборчому процесі для визнання переможцями Байдена і обраної віцепрезидентки Камали Гарріс за підсумками виборів 3 листопада. Тоді Байден змагався за посаду президента із нинішнім очільником держави Дональдом Трампом. Колегія виборників підтримала Байдена 306 голосами проти 232. Інавгурація Байдена відбудеться 20 січня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Нацгвардия, Китай, самолеты, Донбасс, коронавирус, пляжи, Польша, традиции, НАТО, Россия, живопись, фотопроект, путешествия, Одесса, суд, Крым, юмор, Киев, фотография, медицина, учения, митинги, спорт, мода, музыка, общество, дизайн, фотоконкурсы, история, обстрелы, люди, культура, церковь, пандемия, выставки, пожары, ЗСУ, Майдан, Львів, Александр Зубко, животные, фотоподборки, Дмитрий Дятлов, полиция, дети, Бахмут, авиация, солдат, Зеленский, зима, экология, Верховная Рада, футбол, стихийные бедствия, визиты, туризм, праздники, ВМС, акции, природа, город, архитектура, портрет, соревнования, показы, Карпаты, пейзажи, ВСУ, Війна, оккупация, сборная Украины, Путин, передовая, протесты, выборы, марш, искусство, технологии, уикенд, мир, Шахтер, США, корабли, Новый Год, #Євромайдан, война, политика, карантин, Киевщина, парады, Сергей Смоленцев, женщины, автомобили, терроризм, фестивали, ДСНС, столкновения, военная техника, Порошенко, Динамо

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36