<
НОВИНИ ДНЯ: Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосібвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.01.2021   США   Радіо Свобода, Associated Press, Reuters
22255 Метки:  протесты, США, Трамп, штурм.

Штурм Капітолія

Група прихильників президента США Дональда Трампа 6 січня після мітингу в Вашингтоні увірвалася в будівлю Капітолію, де в цей час проходила спільна сесія палат Конгресу Сполучених Штатів. Вона була повинна офіційно затвердити голоси виборників, поданих на виборах, і перемогу демократа Джо Байдена. У засіданні оголосили перерву і поліція Капітолію евакуювала членів Конгресу з будівлі.
Четверо людей загинули під час штурму. За повідомленнями місцевих медіа, одна із загиблих – жінка, яку госпіталізували з пораненнями, прихильниця Трампа та ветеранка, яка 14 років служила у Військово-повітряних силах США. За повідомленням поліції Вашингтона, ще троє людей померли внаслідок «аварійних медичних випадків», які виникли під час сутичок. За участь у штурмі заарештували 52 людини.
Раніше у центрі Вашингтону, поряд із Білим домом, пройшов мітинг прихильників Трампа. У ньому взяли участь кілька тисяч осіб. Трамп звернувся до своїх прихильників, стверджуючи без підстав, що вибори у нього вкрали, і що він ніколи не поступиться Байдену.
Конгрес Сполучених Штатів затвердив результати виборів, згідно з якими представник Демократичної партії Джо Байден офіційно переміг на виборах президента США. Таке рішення члени Конгресу затвердили 7 січня, після того, як Капітолій звільнили від прихильників Трампа, що взяли його штурмом.
Цей крок є останнім у виборчому процесі для визнання переможцями Байдена і обраної віцепрезидентки Камали Гарріс за підсумками виборів 3 листопада. Тоді Байден змагався за посаду президента із нинішнім очільником держави Дональдом Трампом. Колегія виборників підтримала Байдена 306 голосами проти 232. Інавгурація Байдена відбудеться 20 січня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
НАТО, фотоконкурсы, футбол, передовая, туризм, солдат, Динамо, пейзажи, ВМС, Верховная Рада, спорт, Порошенко, мир, сборная Украины, военная техника, показы, соревнования, фестивали, Александр Зубко, ДСНС, Бахмут, политика, Киевщина, карантин, Війна, зима, искусство, животные, мода, медицина, Шахтер, Новый Год, США, традиции, автомобили, люди, праздники, Одесса, живопись, #Євромайдан, юмор, Россия, Донбасс, суд, технологии, экология, дизайн, стихийные бедствия, путешествия, Сергей Смоленцев, пожары, митинги, уикенд, фотопроект, портрет, Китай, выставки, музыка, архитектура, фотография, полиция, женщины, протесты, оккупация, ЗСУ, Крым, столкновения, коронавирус, марш, ВСУ, самолеты, Карпаты, тест-драйв, Путин, корабли, общество, культура, пляжи, Киев, Майдан, терроризм, авиация, Львів, история, дети, Польша, визиты, выборы, природа, Дмитрий Дятлов, город, фотоподборки, акции, учения, обстрелы, Нацгвардия, пандемия, Зеленский, церковь, война

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36