НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
01.02.2021   РФ   AP , Reuters, EPA, BBC, Getty Images

Як росіяни протестували на підтримку Навального: тисячі затриманих і жорсткість поліції

На несанкціоновані акції протесту з вимогою звільнити ув'язненого опозиційного лідера Олексія Навального у Росії вийшли тисячі людей. Затримання почалися ще до старту акцій, силовики діяли досить жорстко. За інформацією правозахисного проєкту "ОВС-Інфо", кількість затриманих перевищила чотири тисячі. Це рекорд для Росії. Найбільше затриманих у Москві. У МЗС Росії, тим часом, заявили про "закулісну роль Вашингтона" в протестах.
Ближче до вечора штаб Навального оголосив про завершення протестної акції в Москві, але затримання ще тривали. Згодом московське метро повідомило, що усі станції, закриті на час акції, запрацювали у штатному режимі.
За словами кореспондента ВВС Сергія Горяшка, поліція діяла ще жорсткіше, ніж минулими вихідними: з різних регіонів надходили повідомлення про побиття затриманих кийками, в Петербурзі поліцейський направив на протестувальників табельний пістолет, з Владивостока повідомляли про застосування травматичної зброї проти одного із затриманих. Крім того, московські і петербурзькі поліцейські били затриманих електрошокерами - таке на протестних акціях сталося вперше, зауважує він.
В ході протестів затримали зокрема і дружину Олексія Навального Юлію, яка приєдналася до ходи. Її посадили в синій мікроавтобус без розпізнавальних знаків.
"Її доставили у відділ поліції, але зв'язку з нею у мене поки що немає", - розповіла "РИА Новости" адвокат Навальної Світлана Давидова. Вона зазначила, що її не допускають до підзахисної і пояснюють це антіковідними заходами.
Російські ЗМІ також повідомили про акт самоспалення в центрі Москви. Чоловік облив себе горючою рідиною, після чого загорівся. На допомогу чоловікові прийшли перехожі, він залишився живий і був госпіталізований. Інформацію підтвердили в ГУ МВС по Москві. Поки що незрозуміло, чи пов'язаний цей інцидент із протестними акціями. У поліції кажуть, що попередньою причиною вчинку чоловіка стали "особисті майнові відносини".
У Москві колона протестувальників змогла прийти в район, де розташований слідчий ізолятор "Матроська тиша". Саме там перебуває Навальний. Як і центр міста вранці, всі підходи до СІЗО були заблоковані поліцією. Спочатку поліцейські просто не пропускали людей в напрямку ізолятора, але незабаром під'їхали автобуси і автозаки, і людей почали затримувати.
У Петербурзі протестувальники вишикувалися перед Маріїнським палацом, перед ними проїхав автомобіль з написом "Відділ із боротьби з палацами". Натовп кричав "Геть царя!".
Акції пройшли і в багатьох інших містах Росії. Напередодні мітингу по всій країні пройшли обшуки, затримання та арешти співробітників штабів Навального та інших активістів. У центрі Москви "до особливого розпорядження поліції" ввели обмеження на пересування пішоходів, закриті сім станцій метро, багато магазинів, заборонено паркування автомашин.
У МЗС Росії угледіли в протестах "закулісну роль Вашингтона". "Грубе втручання США у внутрішні справи Росії - такий же доведений факт, як і "розкрутка" фейків і закликів до несанкціонованих акцій підконтрольними Вашингтону інтернет-платформами", - йдеться у заяві відомства. Такі дії, на думку офіційної Москви, є "частиною стратегії стримування Росії". Із заявою про те, що акції протесту в Росії підтримують США, МЗС Росії виступило після звернення держсекретаря США Ентоні Блінкена до російської влади. Він закликав відпустити Олексія Навального і "мирних протестувальників".

Хабаровськ

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Россия, марш, оккупация, искусство, Шахтер, фотография, ЗСУ, женщины, США, общество, тест-драйв, автомобили, город, политика, спорт, фотопроект, пожары, ВСУ, Крым, Нацгвардия, люди, пляжи, футбол, Карпаты, животные, Майдан, мир, визиты, полиция, живопись, НАТО, церковь, дети, Сергей Смоленцев, Одесса, солдат, пандемия, коронавирус, обстрелы, стихийные бедствия, Дмитрий Дятлов, пейзажи, фестивали, фотоконкурсы, архитектура, карантин, фотоподборки, культура, экология, столкновения, корабли, Киевщина, суд, медицина, дизайн, Донбасс, Порошенко, зима, авиация, технологии, выставки, сборная Украины, мода, Верховная Рада, акции, ДСНС, парады, #Євромайдан, самолеты, митинги, уикенд, военная техника, природа, история, Киев, Китай, путешествия, Бахмут, юмор, выборы, Львів, Александр Зубко, Польша, Зеленский, Путин, терроризм, традиции, война, портрет, Новый Год, музыка, ВМС, учения, передовая, Війна, Динамо, туризм, соревнования, праздники, протесты

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36