НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.04.2021   США   Reuters, BBC, Getty Images, AP

Оскар 2021

У Лос-Анджелесі в 93-й раз роздали Оскари - найпрестижнішу нагороду у світі кіно. Фільм "Земля кочівників" став найкращим, а його режисерка Хлоя Чжао отримала статуетку за найкращу режисуру.
Вона стала першою жінкою - представницею расових меншин США, хто отримав "Оскара" у цій категорії, і лише другою жінкою-володаркою "Оскара" як найкраща режисерка. Першою була Кетрін Бігелоу, яка отримала у 2009 році нагороду за фільм "Повелитель бурі".
Церемонію провели у незвичному місці - на залізничній станції, гостей було менше, ніж зазвичай, і скасували всі вечірки, які традиційно влаштовують в оскарівську ніч.
"Земля кочівників" розповідає історію вдови, яка вирішила жити у фургоні, подорожуючи по Америці. Акторка, яка зіграла головну героїню стрічки Френсіс Макдорманд, отримала "Оскара" за найкращу жіночу роль. "Земля кочівників" зібрала головні нагороди і стала тріумфатором "Оскару"-2021.
"Оскара" за найкращу чоловічу роль отримав 83-річний Ентоні Хопкінс, який зіграв чоловіка, який страждає на деменцію у фільмі "Батько". Сер Ентоні Хопкінс став найстаршим актором в історії, який отримав "Оскара" за головну роль. Кінокритики очікували, що "Оскар" в цій номінації можуть посмертно присудити Чедвіку Боузману, який помер минулого літа від раку (за роль у фільмі "Ма Рейні: Мати блюзу"). Пан Хопкінс не був на церемонії, нагороду від його імені отримав актор Хоакін Фенікс.
Церемонію вручення "Оскарів", яка мала пройти 28 лютого, перенесли на 25 квітня через пандемію. Вона стала першою з початку пандемії церемонією вручення кінонагород, що проходить в очному, а не віртуальному режимі. Найпрестижнішу кінопремію світу вручили не в кінотеатрі Dolby, як це було раніше, а в будівлі залізничного вокзалу Лос-Анджелеса Union Station.
Не всі номінанти змогли приїхати до США особисто - для тих, хто не зміг, організували кілька майданчиків в Європі - в Парижі і Лондоні. Простір для гостей розділили на кілька зон, щоб легше дотримуватися соціальної дистанції.
Організатори постаралися зробити все, щоб церемонія була безпечною для всіх учасників - список гостей обмежили, всі присутні були у масках. Знімати їх дозволили тільки номінантам для виголошення промови, ведучим і зіркам, які вручали нагороди.
Найкращий актор другого плану - темношкірий британець Деніел Калуя - змусив хвилюватися свою маму, коли сказав зі сцени вступне слово, яке звучало так: "Моя мама зустріла тата, вони зайнялися сексом, це приголомшливо". Уже зійшовши зі сцени, він сказав журналістам: "Мабуть, я поки не буду відповідати на дзвінки мами. Але вона класна! І у неї є почуття гумору". Він також додав, що "абсолютно очевидно, що всі наші батьки займалися сексом".
73-річна Юн Е-джон - перша корейська актриса, що отримала "Оскара". Щойно вийшовши на сцену, вона стала зіркою не тільки кіно, але і інтернету. Премію актрисі вручав Бред Пітт, і вона почала свою промову зі слів: "Містер Бред Пітт, приємно познайомитися з вами. Нарешті!".

H.E.R.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Майдан, Шахтер, тест-драйв, стихийные бедствия, фотоконкурсы, Киев, ЗСУ, столкновения, самолеты, туризм, живопись, животные, Киевщина, пандемия, авиация, Россия, юмор, Бахмут, визиты, город, мода, Верховная Рада, архитектура, парады, Нацгвардия, уикенд, фотоподборки, соревнования, портрет, Польша, учения, корабли, ВМС, спорт, автомобили, Війна, пейзажи, Львів, марш, праздники, протесты, фотография, Зеленский, Донбасс, фестивали, футбол, Александр Зубко, Порошенко, технологии, суд, карантин, терроризм, музыка, общество, война, ВСУ, митинги, история, дизайн, политика, Китай, традиции, оккупация, выставки, природа, женщины, полиция, ДСНС, мир, путешествия, Новый Год, Крым, обстрелы, культура, фотопроект, церковь, искусство, люди, экология, США, НАТО, зима, выборы, #Євромайдан, Путин, Динамо, солдат, медицина, коронавирус, Сергей Смоленцев, военная техника, пляжи, Дмитрий Дятлов, акции, пожары, сборная Украины, Карпаты, Одесса, дети, передовая

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36