НОВИНИ ДНЯ: Чи мають українці право проживати у Польщі після ануляції PESEL UKR: пояснення  Міноборони РФ змінило командувача ЧФ для захисту кораблів від ударів ЗСУ, - ISW  В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять дніввсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
13.05.2021   Київ, Україна   УНІАН, Укрінформ, Reuters, Радіо Свобода, Букви, Getty Images, PavlovskyNews
11792 Метки:  суд, депутаты, Медведчук.

Як суд обирав запобіжний захід для Медведчука і обрав домашній арешт

13 травня Печерський районний суд Києва обирав запобіжний захід народному депутату від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку. Сторона обвинувачення просила для Медведчука взяття під варту до 10 липня з альтернативою внесення застави у 300 мільйонів 930 тисяч гривень. Сторона захисту – взяття депутата на поруки. Щодо цього зголосилася низка його однопартійців з ОПЗЖ.
Зрештою суд відмовив прокуратурі у клопотанні про взяття під варту Віктора Медведчука. Таке рішення оголосив суддя Печерського районного суду В’ячеслав Підпалий, який розглядав клопотання про запобіжний захід Медведчуку. Натомість суд постановив взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Суддя оголосив лише вступну і резолютивну частину рішення. Після оголошення рішення Медведчук заявив, що його захист ще не визначився з тим, чи оскаржувати постанову суду.
Рішення суду передбачає такі процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою досудового слідчого, прокурора або суду; не відлучатися з міста Києва та області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками, відповідно до списку визначеного слідством або прокурором; здати до органу досудового розслідування на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.
Під стінами суду, де засідання тривало декілька годин, упродовж дня збиралися люди, які називали себе групою підтримки політика. Це були переважно молоді чоловіки спортивної статури у чорних масках. На місці щільно вишикувалася поліція і Нацгвардія. Крім того під суд прийшли кілька десятків представників організації «Національний корпус», які запалили димові шашки і залишили на стінах будівлі плакат із написом: «Медведчука під арешт». Інформації про правопорушення чи сутички немає.
11 травня на тлі проведення обшуків у депутата Віктора Медведчука генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозри двом депутатам – Віктору Медведчуку і його соратнику Тарасу Козаку. Їм інкримінують «державну зраду» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».
Голова Служби безпеки України Іван Баканов раніше повідомив, що інший фігурант справи Тарас Козак нині перебуває в Росії.
12 травня Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора і заявив, що ознайомився з підозрою. Пізніше адвокат Медведчука повідомив, що підозра вручена за статтями 111 і 438 ККУ (держзрада і порушення звичаїв війни).
19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука, які ввів у дію указом президент Володимир Зеленський. Раніше також санкції запровадили проти колеги Медведчука по фракції Тараса Козака і телеканалів «112», ZIK та NewsOne, які йому належать. У партії ОПЗЖ назвали санкції «репресіями» і «знищенням демократії».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
самолеты, протесты, женщины, Карпаты, передовая, авиация, юмор, путешествия, технологии, ВСУ, выставки, война, пляжи, Війна, архитектура, история, Верховная Рада, столкновения, дизайн, дети, сборная Украины, Одесса, ВМС, соревнования, Бахмут, солдат, #Євромайдан, город, выборы, Шахтер, митинги, животные, фотоподборки, туризм, экология, медицина, Донбасс, люди, уикенд, спорт, тест-драйв, пандемия, портрет, корабли, пожары, акции, природа, Сергей Смоленцев, мир, Зеленский, стихийные бедствия, Львів, Дмитрий Дятлов, общество, коронавирус, Динамо, полиция, Путин, терроризм, зима, фотопроект, автомобили, марш, фестивали, Крым, НАТО, фотография, праздники, США, традиции, ЗСУ, военная техника, учения, визиты, искусство, карантин, культура, живопись, политика, оккупация, Майдан, музыка, показы, церковь, Новый Год, Александр Зубко, Киевщина, Порошенко, пейзажи, Россия, ДСНС, мода, Польша, Нацгвардия, суд, футбол, обстрелы, фотоконкурсы, Киев, Китай

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36