НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2021   Велика Британія   Reuters, BBC, Getty Images

Англія проходить до фіналу

Англія проходить до фіналу чемпіонату Європи, перегравши збірну Данії з рахунком 2:1. Виправдовуючи статус фаворитів поєдинку, англійці з перших хвилин захопили ініціативу й понеслися вперед, але повторити сценарій матчу з Україною і деморалізувати суперника швидким голом їм так і не вдалося.
Після стартового штурму гра дещо заспокоїлася - данці спромоглися вистояти, після чого стали сміливіше йти в атаку, хоча до прицільних ударів справа довго не доходила. На 25-й хвилині непоганий шанс мав Міккель Дамсгор, який опинився в штрафному майданчику англійців і обвідним ударом намагався підкрутити м'яча у дальню дев'ятку - та точності забракло.
Але там де не допомогла позиційна атака, в нагоді став стандарт неподалік лінії штрафного англійців: пробивати взявся той-таки Дамсгор, і не схибив - данський півзахисник сильним ударом поклав м'яча прямо під поперечку. 1:0 на користь Данії - це перший гол, пропущений Англією на нинішньому Євро.
Наступний відрізок поєдинку показав, що миритися з таким розвитком подій англійці наміру не мають - до того ж грали вони удома, на переповненому стадіоні Вемблі у Лондоні. На 39-й хвилині зрівнювати рахунок міг Рахім Стерлінг, який після прострілу з флангу з кількох метрів розстрілював ворота збірної Данії, але влучив прямо у голкіпера. Реабілітуватися за втрачену можливість Стерлінг міг менш як за хвилину - він готовий був замикати ще один простріл з флангу, але його дотик не знадобився: у спробі заблокувати передачу м'яч у свої ворота зрізав захисник збірної Данії Сімон К'єр. 1:1 - за такого рахунку команди пішли на перерву.
На початку другого тайму обидві команди показали, що зловживати обережністю не планують, і пішли вперед. На 51-й хвилині приблизно з 20 метрів по воротах англійців небезпечно пробивав Каспер Дольберг, але удар спарирував голкіпер.
Незабаром воротарські вміння продемонстрував уже голкіпер збірної Данії: після подачі штрафного головою пробивав Гаррі Магвайр - Каспер Шмейхель врятував данців, ледь-ледь дотягнувшись до м'яча кінчиками пальців.
Хоча моменти упродовж другої половини зустрічі виникали біля воріт обох команд, ініціатива все ж залишалася за англійцями. На постійний тиск збірної Англії данці намагалися відповідати компактною грою в обороні та спробами вибігати в швидкі контратаки.
На останніх хвилинах основного часу Англія спробувала піти у фінальний штурм, але безрезультатно. Попереду були два додаткові екстратайми по 15 хвилин. У першому з них про рівну гру вже не йшлося - англійці почали тиснути ще більше, і Данія на 15 хвилин фактично осіла в глухій обороні.
На 103-й хвилині Рахім Стерлінг заробив дещо сумнівний пенальті, який, хоч і не одразу, реалізував Гаррі Кейн: Шмейхель його удар з 11-метрової позначки спарирував, але нападник збірної Англії був першим на добиванні. Данці після цього спробували піти вперед, але сил для того, аби зрівняти рахунок, їм уже явно не вистачало. 2:1, і Англія проходить до фіналу Чемпіонату Європи.
У фіналі Євро-2020 Англія зійдеться зі збірною Італії, яка напередодні в серії пенальті переграла Іспанію. На попередньому етапі англійці розгромно вибили зі змагань збірну України - матч завершився з рахунком 4:0. Переможець турніру визначиться під час фіналу в неділю, 11 липня, - матч проходитиме на стадіоні Вемблі у Лондоні.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
самолеты, природа, США, оккупация, показы, архитектура, Карпаты, суд, терроризм, пожары, искусство, Путин, портрет, выборы, НАТО, Львів, Донбасс, Зеленский, Киевщина, полиция, туризм, Александр Зубко, коронавирус, пандемия, обстрелы, Порошенко, Новый Год, соревнования, акции, фотоконкурсы, город, учения, история, Польша, зима, Верховная Рада, #Євромайдан, Сергей Смоленцев, Киев, митинги, технологии, фотоподборки, Шахтер, марш, животные, Дмитрий Дятлов, карантин, стихийные бедствия, корабли, традиции, спорт, дизайн, Россия, солдат, Нацгвардия, фотопроект, военная техника, футбол, парады, уикенд, пейзажи, выставки, ДСНС, церковь, сборная Украины, экология, Динамо, автомобили, медицина, путешествия, люди, война, мир, общество, Бахмут, культура, пляжи, Крым, политика, фестивали, Війна, передовая, Одесса, музыка, протесты, Майдан, ВМС, ВСУ, юмор, визиты, фотография, дети, праздники, мода, столкновения, Китай, авиация, живопись, женщины, ЗСУ

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36