НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
16.09.2021   США   Reuters, BBC

Космос для аматорів: Ілон Маск відправив на орбіту туристів

Космічний туризм вийшов на новий виток: в капсулі Dragon компанії SpaceX Ілона Маска на орбіту відправили четверо "астронавтів-аматорів". Їх місія стане новим кроком з відкриття космічного простору для тих, хто може собі дозволити таке задоволення.
Dragon на орбіту вивела ракета-носій Falcon-9, дітище компанії SpaceX Ілона Маска. Запуск відбувся в четвер, о 2:03 за Києвом з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді і транслювався на сайті SpaceX. Приблизно через три хвилини після запуску перший ступінь ракети-носія відокремився і приземлився на плавучій платформі в Атлантичному океані. Ще через кілька хвилин Dragon відокремився від другого ступеня і вийшов на орбіту висотою 575 км. Після цього астронавти змогли побачити Землю через прозорий купол.
Туристи проведуть на орбіті три дні. Після закінчення місії капсула має сісти в Атлантичному океані. Американське космічне агентство НАСА, яке раніше завжди виступало замовником польотів американських астронавтів на кораблях SpaceX, цього разу не має відношення до місії. Політ оплатив американський мільярдер Джаред Айзекман, який і очолив екіпаж. Про те, скільки саме він заплатив, не повідомляється. Але польоти в космос - задоволення дуже і дуже дороге.
Разом з Айзекманом у триденну орбітальну подорож вирушили працівниця системи охорони здоров'я Хейлі Арсено, популяризатор науки Сіан Проктор і інформаційний аналітик, ветеран ВПС Кріс Семброскі. Вони сподіваються надихнути на космічні польоти інших - і водночас зібрати кошти на дослідження ракових захворювань у дітей. Місія отримала назву Inspiration4 ("Натхнення").
За 60 років, що минули з часу першого польоту радянського космонавта Юрія Гагаріна, в космосі побували близько 600 людей. Здебільшого це були військові, які виконували завдання своїх урядів. Але місія Inspiration4 - це зовсім інша справа. Це повністю комерційний орбітальний політ, який виконують приватні цивільні особи.
Всього пів року тому Айзекман, Арсено, Проктор і Семброскі жили своїм звичайним життям. Але потім все змінилося. Вони пройшли прискорений курс підготовки астронавтів, займались на тренажері SpaceX, який в деталях повторює орбітальну капсулу.
У разі успіху місії (а каліфорнійська компанія в цьому не сумнівається), SpaceX планує і далі здійснювати комерційні орбітальні польоти.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
традиции, оккупация, акции, юмор, Дмитрий Дятлов, Карпаты, Верховная Рада, Киев, архитектура, искусство, НАТО, стихийные бедствия, фотография, Донбасс, технологии, учения, живопись, передовая, суд, сборная Украины, визиты, спорт, Нацгвардия, марш, выборы, Одесса, церковь, показы, Путин, пандемия, женщины, праздники, мир, Бахмут, пейзажи, история, ВМС, Шахтер, военная техника, город, дизайн, США, путешествия, общество, медицина, обстрелы, Динамо, корабли, самолеты, война, музыка, Александр Зубко, солдат, Львів, люди, парады, фотоподборки, выставки, футбол, Війна, Китай, коронавирус, митинги, авиация, Порошенко, зима, столкновения, ЗСУ, протесты, животные, фестивали, Крым, экология, фотоконкурсы, природа, полиция, пляжи, пожары, Россия, Польша, автомобили, ВСУ, #Євромайдан, фотопроект, Новый Год, мода, Зеленский, терроризм, туризм, Сергей Смоленцев, карантин, ДСНС, уикенд, политика, соревнования, Майдан, портрет, культура, Киевщина, дети

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36