НОВИНИ ДНЯ: Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 рокувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
13.10.2021   Львів, Україна   Українська асоціація футболу, Facebook/ Евгений Кравс, Укрінформ, Getty Images

Україна – Боснія і Герцеговина: нічия у Львові

У своєму ювілейному, 20-му матчі у столиці Галичини, синьо-жовті зустрічалися з прямим конкурентом у боротьбі за друге місце, що дає право зіграти в плей-офф ЧС-2022. Як і передбачалося ще до старту кваліфікації, два останні поєдинки групового етапу, із боснійцями, перетворилися майже на стикові, тому у львівському команді Олександра Петракова важливо було зробити заділ перед листопадовим фінішем.
До початку гри президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко вручив пам’ятні сувеніри ветеранам збірної Андрію Пятову та Андрію Ярмоленку, які восени досягли знакового рубежу у 100 матчів у лавах національної команди.
Порівняно з переможною грою триденної давнини в Гельсінкі, тренерський штаб не зробив жодної зміни у стартовому складі, на поле вийшли ті самі 11 виконавців. У дебюті зустрічі, зважаючи на надзвичайно високу ціну результату, обидві команди дорожили м’ячем та розважливо будували атаки, намагаючись уникати невиправданих втрат. За невисокого темпу Україна мала перевагу та поступово підтискала суперників, змушуючи їх опускатися все глибше. Однак, вийти на зручну для удару позицію не вдавалося до 15-ї хвилини, поки Ярмоленко не відгукнувся на простріл Циганкова, забивши свій 44-й м'яч за національну збірну. 1:0.
Закрита модель боснійців досить швидко дала збій, і вони змушені були перейти до більш активних дій, внаслідок чого збірна України отримала змогу проявити себе у грі другим номером. І підопічні Петракова продемонстрували, що дії в обороні в них також відпрацьовані, а показова контратака за участю реактивних Соболя та Тимчика завершилася героїчним сейвом Шехича. А після подачі Степаненка чудову нагоду відзначитися не використав Циганков, пробивши головою поряд зі стійкою.
Утім, у виконанні збірної Боснії і Герцеговини в першому таймі також було кілька небезпечних атак. Колашинац пробивав із близької відстані з гострого кута, але обидві його спроби були заблоковані. А перед самою перервою Пятов потягнув удар Хаджиахметовича, а Превляк схибив на добиванні. Кінцівка першого тайму пройшла за територіальної переваги балканців, подовгу володіли м’ячем вони і по перерві. Українці ж отримали нагоду проявити своє вміння діяти на контратаках, і Тимчик на 50-й хвилині відірвався від суперників, але не влучив у нижній кут, а невдовзі Циганков з Яремчуком класно розіграли двоходівку, але без дивідендів...
Чимала кількість передач суперників у штрафний майданчик збірної України могла викликати занепокоєння, а на 69-й хвилині справжній сейв виконав Пятов, витягнувши м’яч з-під поперечини після удару Джеко. Тиск гостей спрацював на 77-й хвилині, коли Ахмедходжич переправив м’яч у ворота після чіткого пасу Стевановича. Останній шанс забити переможний гол мав Зубков у компенсований час, але не реалізував штрафний удар.
Отже, 1:1, і доля збірної України в групі визначиться в листопаді. 16-го на команду Петракова чекає надскладний іспит у боснійській Зениці.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Новый Год, юмор, США, марш, Александр Зубко, футбол, стихийные бедствия, самолеты, военная техника, архитектура, фестивали, технологии, авиация, пандемия, Крым, фотопроект, протесты, соревнования, акции, фотоконкурсы, столкновения, выставки, парады, люди, Польша, Шахтер, мир, традиции, Майдан, Нацгвардия, ДСНС, визиты, #Євромайдан, НАТО, война, Бахмут, Динамо, Війна, корабли, туризм, дизайн, пейзажи, ВМС, спорт, ВСУ, митинги, культура, Путин, терроризм, оккупация, полиция, политика, портрет, коронавирус, учения, выборы, сборная Украины, Китай, карантин, Киев, музыка, экология, зима, Дмитрий Дятлов, искусство, Львів, уикенд, общество, пожары, фотоподборки, тест-драйв, город, Зеленский, животные, церковь, живопись, Сергей Смоленцев, пляжи, история, Карпаты, Донбасс, суд, обстрелы, природа, Россия, мода, солдат, женщины, Одесса, медицина, фотография, Киевщина, автомобили, дети, передовая, праздники, путешествия, Верховная Рада, Порошенко, ЗСУ

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36