НОВИНИ ДНЯ: На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тижденьвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.12.2021   Чернігівська обл., Україна   Національна поліція України

Мігрант не пройде! Спецоперація «Полісся» на Чернігівщині

На пункті пропуску «Нові Яриловичі» поблизу українсько-білоруського кордону поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, рятувальники, працівники міграційної служби напрацювали ефективний алгоритм взаємодії у нестандартних ситуаціях, зокрема у випадку порушення кордону нелегальними мігрантами.
Долучилися до проведення навчань заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, перший заступник голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко та директор Департаменту планування та застосування Головного управління Національної гвардії України Олександр Олещенко.
За умовним сценарієм, черговий на пункті пропуску «Нові Яриловичі» отримав інформацію, що на пункт пропуску «Нова Гута» прибули десять автобусів з іноземцями. При цьому білоруські прикордонники вивели автобуси на окрему смугу руху та за допомогою перекладачів скеровують їхні дії.
Для перевірки інформації до пункту пропуску виїхав наряд групи реагування патрульної поліції відділу поліції №2 (смт Ріпки). Під час спілкування з прикордонниками поліцейські встановили, що близько 500 осіб мають на меті перетнути кордон.
Особовий склад поліції області був піднятий за тривогою. До умовного пункту пропуску державного кордону терміново направили додаткові сили Нацгвардії та прикордонної служби, а також групу перемовників із Нацполіції, підрозділи роти поліції особливого призначення та зведеного загону ГУНП, управління патрульної поліції. На пункті пропуску розгорнули роботу Чернігівського регіонального координаційного штабу.
Правоохоронці відпрацювали алгоритми дій під час спроби проникнення іноземців на територію України через пункт пропуску та поза ним.
Наступне умовне завдання передбачало, що група нелегалів пересувається лісовим масивом поблизу прикордонного села Вербівка. Злагоджені дії всіх залучених до навчань підрозділів дозволили зупинити мігрантів, а відтак доставити до медичного пункту для перевірки на Covid-19, а далі – до фільтраційного центру, де з ними працювали оперативники, слідчі, міграційна поліція та державна міграційна служба. Зрештою іноземці опинилися в пунктах тимчасового перебування. У подальшому вирішуватиметься питання щодо їх примусового видворення або повернення до країни, з якої вони прибули, чи до країн походження.
«Сьогодні ми вкотре продемонстрували, що всі підрозділи системи МВС працюють як єдиний організм. Дякую всім підрозділам за злагоджену і професійну роботу – поліцейським, нацгвадійцям, прикордонникам, співробітникам ДСНС та міграційної служби. Також з нами співпрацюють місцеві органи влади – і це дуже важливо. Адже будь-яка кризова ситуація – на кордоні чи криза, пов’язана зі злочинністю – це спільна проблема. Сьогодні ми показали, як можемо розв’язати її разом. Я переконаний, що в разі загострення ситуації на кордоні ви зможете діяти злагоджено та ефективно», – підсумував заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
экология, музыка, фотоконкурсы, технологии, общество, Дмитрий Дятлов, традиции, мир, акции, история, зима, Россия, город, путешествия, Донбасс, пандемия, церковь, столкновения, солдат, #Євромайдан, ДСНС, терроризм, дети, живопись, Польша, фотоподборки, автомобили, сборная Украины, праздники, Карпаты, протесты, мода, портрет, суд, военная техника, показы, футбол, визиты, самолеты, Новый Год, тест-драйв, корабли, Зеленский, полиция, соревнования, марш, политика, Львів, Одесса, Шахтер, Війна, Крым, Бахмут, архитектура, фотография, пляжи, выставки, дизайн, пейзажи, туризм, фотопроект, Путин, уикенд, юмор, Порошенко, медицина, природа, спорт, Верховная Рада, Китай, обстрелы, стихийные бедствия, Киевщина, США, коронавирус, Сергей Смоленцев, искусство, карантин, ВМС, фестивали, животные, ЗСУ, выборы, Александр Зубко, Динамо, люди, война, пожары, оккупация, передовая, авиация, женщины, митинги, культура, учения, Нацгвардия, НАТО, ВСУ, Майдан, Киев

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36