НОВИНИ ДНЯ: "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києві  Дніпро та Запоріжжя: експерт назвав нові загрози для прифронтових міствсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.12.2021   Німеччина   Генеральний штаб ЗСУ

Збройні сили України на Combined Resolve 16. Перші бої та блокування населеного пункту

На навчаннях Combined Resolve 16, що відбуваються в Об’єднаному багатонаціонального центру з підготовки (JMRC) підрозділів 7-ї армії Сухопутних військ збройних сил США, стартувала активна фаза. Так, зведена механізована рота 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка у складі піхотного батальйону сил BLUFOR розпочала наступальні дії.
 - В нашій смузі наступу були засідки противника з бойовими машинами. Ми їх знищували, маневрували – багато було роботи для піхоти, - розповів командир механізованої роти Андрій Третяк.
Зокрема, в ході наступальних дій противник здійснив спробу зайти в тил нашого підрозділу. Завдяки тому, що командир роти виділив резерв, що рухався разом з командно-спостережним пунктом, атаку сил OPFOR вдалося відбити та знищити дві їхніх бойові машини.
- Загалом ми знищили п’ять одиниць бронетехніки противника, - додав Андрій Третяк.
З виходом на визначений рубіж, наш підрозділ зайняв оборону та провів розвідку майбутнього об’єкта атаки – панівної висоти неподалік умовного населеного пункту Равенсдорф.
Українські піхотинці очікували підходу сусідньої роти збройних сил США, щоб одночасно розпочати штурм об’єктів противника, але погодні умови внесли свої корективи – дві доби не припинявся снігопад. Відтак, штурм об’єкта противника поки відтермінували. Натомість зведена механізована рота 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка отримала наказ на передислокацію в інший район.
- З прибуттям на вказаний рубіж особовий склад спішився та зачистив гірсько-лісисту місцевість, зайняв позиції і спостерігає за противником, - розповів командир механізованого взводу Володимир Мордвін.  
Український підрозділ зайняв оборону на південній околиці умовного містечка Равенсдорф з метою блокування підступів до нього. Передбачається, що з початком штурму цього населеного пункту іншими підрозділами піхотного батальйону сил BLUFOR противник може відступати через бойові порядки нашої роти. Завдання українських піхотинців - не допустити прориву ворожих підрозділів та знищити їх.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
живопись, коронавирус, природа, Киев, медицина, выставки, фотоподборки, терроризм, искусство, фотоконкурсы, зима, протесты, общество, политика, спорт, самолеты, культура, США, пожары, Донбасс, портрет, пандемия, обстрелы, ВМС, столкновения, фотопроект, Львів, Россия, визиты, стихийные бедствия, фестивали, Зеленский, Китай, пейзажи, традиции, выборы, марш, музыка, экология, автомобили, Київ, женщины, Нацгвардия, акции, история, архитектура, Війна, Киевщина, праздники, дети, церковь, соревнования, дизайн, ВСУ, Польша, ЗСУ, Дмитрий Дятлов, корабли, путешествия, уикенд, карантин, фотография, люди, Порошенко, авиация, Майдан, учения, Одесса, война, митинги, юмор, НАТО, сборная Украины, солдат, туризм, полиция, Шахтер, #Євромайдан, Верховная Рада, Бахмут, мир, футбол, животные, Новый Год, Україна, Александр Зубко, Париж, Сергей Смоленцев, город, суд, технологии, военная техника, пляжи, Крым, Динамо, мода, Путин, передовая, оккупация, ДСНС