НОВИНИ ДНЯ: Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українцівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
27.01.2022   Дніпро, Україна   Укрінформ, Національна поліція, BBC,

Трагедія у Дніпрі: поліція затримала нацгвардійця, який розстріляв товаришів по службі

Правоохоронці затримали нацгвардійця Артема Рябчука, який влаштував стрілянину у Дніпрі, внаслідок якої загинуло п'ятеро осіб. Про це у Фейсбуці поінформував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Стрільця затримали під час спільної спецоперації у передмісті Дніпра - Підгірному. Він живий та не поранений.
Монастирський наголосив, що затриманий буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом. Глава МВС подякував всім співробітникам поліції, хто чесно виконав свою роботу.
Монастирський також зазначив, що за його наказом буде створена комісія з вивчення обставин, які могли призвести до таких дій 21-річного військовослужбовця, "якого призвали для того, щоб навчити як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег".
"Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин, що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові. Впевнений, що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати", - уточнив Монастирський.
Він також висловив свої глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій Рябчука.
"На цей час загиблими є 5 осіб, в тому числі жінка, та ще 5 осіб є пораненими. За їх життя борються лікарі", - поінформував очільник МВС.
Як повідомлялося, у Дніпрі близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох товаришів по службі та цивільну жінку. Ще п'ятеро дістали поранення, вони перебувають у лікарні імені Мечнікова.
Стріляти чоловік почав під час видачі зброї. На відео розстрілу, яке вже поширили деякі медіа, видно, як чоловік з автоматом в руках забігає до кімнати, де зберігається зброя. Він розстрілює одного військового за іншим і добиває їх пострілами. Час від часу він повертається до кімнати за додатковими набоями.
На місце події виїхав командувач НГУ Микола Балан.
Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом розстрілу військовослужбовців у Дніпрі, повідомляє пресслужба ДБР:" За даним фактом розпочато кримінальне провадження за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Також ДБР зареєструвало кримінальне провадження про службову недбалість керівництва Національної гвардії, що призвела до трагедії.
"ДБР проводить весь комплекс заходів щодо встановлення не лише обставин злочину, а й проведе ретельне розслідування умов через які він став можливим", - заявив директор бюро Олексій Сухачов. За його словами, службовці Головного управління Нацгвардії "в умовах особливого періоду недбало ставилися до військової служби під час організації заходів охорони важливих державних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури, органів держвлади".
Якщо провину службовців доведуть, їм загрожує від п'яти до семи років ув'язнення.
За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, до обов'язків Артема Рябчука, який розстріляв своїх товаришів по службі, входила охорона території заводу «Південмаш». Рябчук, 2001 р.н., був призовником термінової служби із міста Ізмаїла Одеської області. Виріс без батька. Хлопець перебував на строковій службі з осені 2021 року.
Подію вже прокоментував навіть президент Зеленський. Він заявив, що очікую від правоохоронців "повного інформування суспільства про всі обставини злочину".
"Мотиви вбивці, те, як таке стало можливим, - усе має бути проаналізоване максимально детально. Обов'язкові кадрові висновки повинні бути зроблені в найближчий час", - ідеться в його заяві.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
военная техника, Крым, искусство, женщины, показы, Верховная Рада, уикенд, фотоподборки, соревнования, пейзажи, Карпаты, технологии, пандемия, Россия, животные, Новый Год, мода, выставки, ДСНС, фотография, дизайн, фотоконкурсы, Динамо, зима, пляжи, Донбасс, Зеленский, путешествия, Дмитрий Дятлов, медицина, Бахмут, автомобили, оккупация, карантин, протесты, сборная Украины, праздники, ЗСУ, Війна, город, выборы, фестивали, фотопроект, Львів, пожары, Киев, самолеты, политика, Польша, мир, Киевщина, природа, экология, передовая, Одесса, живопись, церковь, визиты, полиция, Александр Зубко, Шахтер, учения, туризм, Сергей Смоленцев, традиции, Нацгвардия, Китай, музыка, Майдан, США, НАТО, Путин, футбол, столкновения, Порошенко, обстрелы, ВМС, авиация, история, солдат, юмор, суд, тест-драйв, #Євромайдан, спорт, архитектура, общество, терроризм, культура, ВСУ, стихийные бедствия, корабли, митинги, люди, марш, дети, война, коронавирус, портрет, акции

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36